GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μπάρκας για την Φιλιππιάδα: Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση

Απάντηση στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας, δίνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Πρέβεζας, Κώστ...


Απάντηση στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας, δίνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος τονίζει πως η πρόσβαση στην παιδεία και τη γνώση, είναι στοιχείο ατομικής και συλλογικής ελευθερίας και προόδου.

Στην ανακοίνωσή του, ο βουλευτής κάνει αναφορές στην αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η τοπική κοινωνία στους πρόσφυγες και προσθέτει πως «ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, για τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, από την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά-πρόσφυγες, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ο κ. Μπάρκας, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο σέβεται, προστατεύει και προωθεί το ελληνικό κράτος.

Ειδικότερα αναφέρει: «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και, πολύ περισσότερο, κάθε παιδί αιτούντα άσυλο, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο.

Η διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των ανηλίκων που διαβιούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα αποτελεί βασικό καθήκον και υποχρέωση της πολιτείας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως και η ίδια η Βουλή, έχουν συζητήσει το ζήτημα της πρόσβασης των παιδιών των προσφύγων στην παιδεία και της ενσωμάτωσής τους στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης, για όσο καιρό φιλοξενούνται στη χώρα μας. Η πρόσβαση στην παιδεία και στη γνώση είναι στοιχείο ατομικής και συλλογικής ελευθερίας και προόδου. Πρόκειται για πανανθρώπινα αγαθά και δικαιώματα.

Ο πόλεμος στέρησε από τα προσφυγόπουλα την πατρίδα τους, τα σπίτια τους, τους συγγενείς τους. Δεν θα τους στερήσουμε εμείς το βιβλίο και το σχολείο.

Εν κατακλείδι, η διαχείριση του προσφυγικού μέρα με τη μέρα βελτιώνεται και δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες της Φιλιππιάδας και της Ηπείρου.

Κάνουμε το καθήκον μας, ανακουφίζοντας τον πόνο των προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή μας. Γιατί, εμείς έτσι έχουμε μάθει. Και αυτός είναι ο πολιτισμός μας, όταν έχουμε στη χώρα μας ανθρώπους αδύναμους, ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας χαρακτηρίζει το κείμενο του Συλλόγου Γονέων, θλιβερό και επονείδιστο, κάνει λόγο για ξενοφοβικά πρότυπα που προσβάλλουν τα πολιτισμικά ήθη μιας περιοχή που έχει γνωρίσει τον πόνο της προσφυγιάς από αλλοτινές εποχές και καλεί τους πολίτες να απομονώσουν τέτοιες ενέργειες.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση