GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών πλήττει, από τα ξημερώματα, τις ελεγχόμενες από τους αντάρτες συνοικίες του Χαλεπίου. Ο διευθυντής του Συ...


Νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών πλήττει, από τα ξημερώματα, τις ελεγχόμενες από τους αντάρτες συνοικίες του Χαλεπίου.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελ Ραχμάν έκανε λόγο για «σφοδρές και συνεχείς επιδρομές».

Το σφυροκόπημα εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες άρχισε χθες, από αεροσκάφη του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας. Κάτοικοι του ανατολικού τομέα του Χαλεπίου δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν τον σφοδρότερο βομβαρδισμό στη διάρκεια του πολέμου, πριν από μια πιθανή χερσαία επιχείρηση που ανακοίνωσε ο συριακός στρατός για την ανακατάληψη όλης αυτής της πλευράς της πόλης όπου ζουν 250.000 άνθρωποι.

Το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς είναι 45, ανάμεσά τους έξι παιδιά και πέντε γυναίκες.

Παρά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, των οποίων οι χώρες στηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα, η διπλωματία δείχνει ανίκανη να σταματήσει τη σύγκρουση αυτή που έχει στοιχίσει τη ζωή 300.000 και πλέον ανθρώπων και έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δύο κέντρα διασωστών, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν από σουηδικό ίδρυμα για το «εξαιρετικό θάρρος» τους, έχουν πληγεί από τους βομβαρδισμούς, με το ένα να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι διαθέτουν πλέον μόνο 2.000 λίτρα καυσίμων και στο εξής πρέπει να επιλέγουν πού θα επεμβαίνουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση