GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάνινγκ: Σταματά την απεργία πείνας ο λοχίας που έγινε γυναίκα

Σταματά την απεργία πείνας η Τσέλσι Μάνινγκ, ο λοχίας του αμερικανικού στρατού που θέλει να κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου καθώς ο στρατ...


Σταματά την απεργία πείνας η Τσέλσι Μάνινγκ, ο λοχίας του αμερικανικού στρατού που θέλει να κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου καθώς ο στρατός του έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει την αλλαγή φύλου που επιθυμούσε.
Η Μάνινγκ βρισκόταν σε απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμα να κάνει την αλλαγή φύλου, ωστόσο δεν είχε πάρει την άδεια από τον στρατό.
Καθώς ακόμη δεν επιτρέπονταν οι διεμφυλικοί στο στρατό είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.
Λίγο νωρίτερα, το 2013, η Μάνινγκ, ως Μπράντλεϊ Μάνινγκ τότε ακόμη, είχε καταδικαστεί, για διαρροή απόρρητων εγγράφων στην υπόθεση του Wikileaks σε 35ετή φυλάκιση. Μεταφέρθηκε σε πολιτική φυλακή να εκτίσει την ποινή του για να κάνει την εγχείριση αλλαγής φύλου.
«Είμαι άπειρα ανακουφισμένη που ο στρατός επιτέλους κάνει το σωστό, τους επικροτώ. Αυτό ήθελα μόνο, να με αφήσουν να είμαι αυτό που είμαι» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Μάνινγκ.
Το 2015 ξεκίνησε ορμονική θεραπεία για να προχωρήσει στην εγχείριση.
Ενώ αντιμετωπίζει και νέα δικαστική περιπέτεια εξαιτίας της απόπειρας αυτοκτονίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση