GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον εγκλεισμό Γάλλων υπόπτων για σχέσεις με τζιχαντιστές προτείνει ο Σαρκοζί

Το Παρίσι τέθηκε σε ύψιστη αντιτρομοκατική επιφυλακή την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση Γάλλων αξιωματούχων ότι εξουδετέρω...


Το Παρίσι τέθηκε σε ύψιστη αντιτρομοκατική επιφυλακή την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση Γάλλων αξιωματούχων ότι εξουδετέρωσαν τρομοκρατική ομάδα, η οποία σχεδίαζε επίθεση κατά του σιδηροδρομικού σταθμού της γαλλικής πρωτεύουσας, υπό τις οδηγίες του Ισλαμικού Κράτους. 

Η ασφάλεια είναι ένα από τα ζητήματα-κλειδιά ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, καθώς πάνω από 230 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις τζιχαντιστών στο γαλλικό έδαφος από τον Ιανουάριο του 2015.

Η δημοτικότητα του προέδρου Ολάντ έχει κατρακυλήσει στα τάρταρα και ο Νικολά Σαρκοζί – ο πιθανότερος υποψήφιος των δεξιών για την προεδρία- ανακοίνωσε μια σειρά αυστηρών μέτρων που προτίθεται να υιοθετήσει αν βγει πρόεδρος, για την ασφάλεια των Γάλλων. 

Σε συνέντευξή του στη Le Journal du Dimanche (JDD), εκτός της δημιουργία ειδικών δικαστηρίων και ειδικών κέντρων κράτησης για τζιχαντιστές, ο Σαρκοζί πρότεινε να εγκλείονται συστηματικά οι Γάλλοι τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συνδέονται με τζιχαντιστές!

«Κάθε Γάλλος τον οποίο βαρύνουν υποψίες ότι συνδέεται με την τρομοκρατία, επειδή συχνά συμβουλεύεται έναν τζιχαντιστικό ιστότοπο, ή επειδή η συμπεριφορά του δείχνει πως έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, ή επειδή βρίσκεται σε στενή επαφή με ριζοσπαστικοποιημένους ανθρώπους, πρέπει προληπτικά να οδηγείται σε κέντρο κράτησης», υποστήριξε ο Σαρκοζί μιλώντας στη Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς.

«Δεν υπάρχει θέση για "νομικές καλοσύνες" στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε σήμερα για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα του, τονίζοντας ωστόσο, ότι οι προτάσεις του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί δεν είναι ο σωστός τρόπος για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών.

 Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης (Ifop) οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται περισσότερο σε ό,τι αφορά την ασφάλεια τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, στη δεύτερη θέση ως προς αυτό το ζήτημα κατατάσσεται ο Σαρκοζί, στην τρίτη ο νυν πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ενώ ο Ολάντ καταλαμβάνει τη μακρινή 8η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση