GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεχνικοί ιδιωτικών καναλιών: Κύριε Παππά, εσείς μας απολύετε

«Τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο δεν σημαίνει «μαύρο» σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο, σε έναν κλάδο πο...


«Τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο δεν σημαίνει «μαύρο» σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, με χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο, σε έναν κλάδο που μετράει ήδη πολλούς ανέργους» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης.
Στην ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ κατηγορεί τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για την κατάσταση που διαμορφώνεται: «Τάξη για τον κύριο Παππά σημαίνει να χαθούν εργασιακά δικαιώματα πολλών χρόνων και οι 2 νέοι καναλάρχες να έχουν το δικαίωμα να προσλάβουν συμβασιούχους, με τον βασικό μισθό πείνας των 586 και όχι των 751 ευρώ.»
«Από την πρώτη στιγμή, εμείς οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, συμφωνήσαμε για το ότι πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Σε όλη την διάρκεια αυτών των μηνών, οι αντιρρήσεις μας σε διάφορες κυβερνητικές επιλογές έπεφταν στο κενό, καθώς εκείνοι είχαν την δική τους αντίληψη για το πώς θα χτυπούσαν την διαπλοκή. Αυτήν την αντίληψη όλοι οι Έλληνες την έχουν πια καταλάβει!»
Και συνεχίζει: «Κύριε Παππά, τους εργοδότες μας τους έχουμε κοιτάξει ήδη στα μάτια, όλα τα χρόνια των μνημονίων. Μνημόνια που εσείς δεν καταργήσατε, αλλά και που εσείς επιβάλατε. Τώρα όμως κύριε Παππά, κοιτάμε στα μάτια εσάς γιατί εσείς είστε ο εργοδότης που μας απολύει!»
Ούτε ο πρωθυπουργός γλίτωσε από την κριτική των τεχνικών της τηλεόρασης:
«Κύριε Τσίπρα, οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης αγωνίστηκαν για τους 2.000 συναδέλφους, αλλά και τους άλλους χιλιάδες εργαζόμενους που απολύθηκαν. Μαζί με τους συνάδελφούς μας στην ΕΡΤ. Μαζί με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Μαζί με τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας. Μαζί με τους εργαζόμενους του Λήδρα και τόσους άλλους κλάδους. Η προσπάθειά σας λοιπόν, να μας βάλετε απέναντι από την κοινωνία θα πέσει στο κενό.
Έπειτα από όλα αυτά, απαιτούμε από την κυβέρνηση:
-Κανένα μαύρο και καμία απόλυση σε κανένα κανάλι.
- Να δοθούν άμεσα άδειες σε όλους τους ενδιαφερόμενους με το τίμημα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση, για να αυξηθούν και όχι να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και να βρουν δουλειά οι άνεργοι του κλάδου μας.
- Σταθερή και μόνιμη εργασία σε συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς.
- Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δουλειάς μας και των οικογενειών μας, από σήμερα συνεχίζεται πιο δυναμικά.
Τέλος, τονίζουμε ότι όποιος νομίζει πως θα αφήσουμε να παίζονται πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες 2.000 οικογενειών, δεν μπορεί παρά να είναι ανόητος. Όποιος δε, πιστεύει ότι θα αφήσουμε το μαύρο να πέσει στη ζωή μας, δυο φορές ανόητος».
Τέλος, η ΕΤΙΤΑ επιτίθεται και εναντίον του ΣΚΑΙ, τον οποίον χαρακτηρίζει «μόνιμα απεργοσπαστικό. Αφού φτάνει στο σημείο να σπάει την απεργία που γίνεται για να διευκολυνθούν τα μέλη μας να παραστούν στην Γ. Συνέλευση, τότε τα δάκρυα που χύνει για τους εν δυνάμει χιλιάδες απολυμένους είναι πράγματι κροκοδείλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση