GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ η τοποθέτηση του (φίλου του Σημίτη) Πανταλάκη στην Τράπεζα Αττικής. ΣΟΚ για Καλογρίτσα...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Αλυσιδωτές παρενέργειες αναμένεται να έχει η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πανταλάκη στη θέση το...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Αλυσιδωτές παρενέργειες αναμένεται να έχει η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, όπως προκύπτει από το παρασκήνιο που αποκλειστικά μαθαίνει το Press-Gr. 

Κατ' αρχάς, αυτό σημαίνει επικράτηση του Γ. Στουρνάρα αφού είναι δική του επιλογή ο Θ. Πανταλάκης. Ο κ. Πανταλάκης ανήκει στους "σημιτικούς" τεχνοκράτες και είχε τοποθετηθεί πρόεδρος στην Αγροτική Τράπεζα το 2009 όταν κέρδισε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ. Είναι προσωπικός φίλος του Κ. Σημίτη (όπως και του Ευ. Βενιζέλου) από την εποχή που ήταν υποδιοικητής στην Εθνική τράπεζα επί Θ. Καρατζά.

Σημασία έχει επίσης ότι έως τώρα ήταν δεξί χέρι του Δημήτρη Κοντομηνά στον Alpha που βρέθηκε εκτός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Σημασία έχει επίσης ότι ο Χρ. Καλογρίτσας πήρε την εγγυητική για το διαγωνισμό από την Τράπεζα Αττικής από την οποία έχει πάρει και μεγάλα δάνεια. Ορισμένοι λένε ήδη ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει η νέα διοίκηση είναι να "ξεσκονίσει" τους φακέλους Καλογρίτσα και ότι από αυτή τη διαδικασία μπορεί και να κριθεί αν τελικά θα κρατήσει την τηλεοπτική άδεια.
Σημειώνουμε ότι μετά τους 4 που πήραν τις άδειες:
-πρώτος επιλαχών είναι ο Ιβάν Σαββίδης με την DIMERA MEDIA. Έδωσε 61.500.000 ευρώ.
-δεύτερος επιλαχών ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς με την ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση. Έδωσε 61.000.000 ευρώ.
-τρίτος επιλαχών ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος (κυπριακή εταιρεία συμφερόντων ομίλου Βαρδινογιάννη). Έδωσε 18.000.000 ευρώ.
-τέταρτος επιλαχών η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (STAR, του ομίλου Βαρδινογιάννη). Έδωσε 13.000.000 ευρώ.

Σε πολιτικό επίπεδο η επικράτηση Στουρνάρα προκύπτει και από το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης που αρχικά προοριζόταν για διευθλύνων σύμβουλος περιορίζεται στη διακοσμητική θέση του μη εκτελεστικού προέδρου του ΔΣ. Άλλωστε οι σχέσεις του με τον Θ. Πανταλάκη, που θα είναι ο ισχυρός άνδρας την Τράπεζας, δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα καλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση