GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ο ίδιος ο Στουρνάρας απάντησε στις συκοφαντίες

Στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μετά την έφοδο του ελεγκτών του ΣΔΟΕ για γραφεία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, αν...


Στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μετά την έφοδο του ελεγκτών του ΣΔΟΕ για γραφεία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην εισαγγελική έρευνα ο κ. Τσίπρας σημείωσε: Να βάλουμε ξανά τα πράγματα στις θέσεις τους: χθες είχα συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα. Με τις δηλώσεις του ο ίδιος απάντησε ηχηρά στις συκοφαντίες της ΝΔ, αναγνώρισε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τις εξελίξεις για το τραπεζικό σύστημα.

«Οι σχέσεις της κυβέρνησης με την ΤτΕ οφείλουν πάντα να κινούνται στο θεσμικό τους πλαίσιο και να προστατεύουν την εμπιστοσύνη και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ακραία επίθεση ψεύδους και συκοφαντίας για την πορεία της οικονομίας, των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, των συζητήσεων για το χρέος, για τον διαγωνισμό για τις άδειες. «Από δω και στο εξής ο νόμος ισχύει για όλους. Είναι ανεξάρτητη πλέον η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της χωρίς άνωθεν εντολές. Κάποιοι νιώθουν τόσο άβολα που δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα», τόνισε για το θέμα και πρόσθεσε πως η μάχη δεν έχει τελειώσει αλλά είναι πιο σκληρή από κάθε άλλη φορά. «Αποδεικνύουμε ότι έχουμε τα κότσια να σπάσουμε αυγά και συγκρουόμαστε στα αλήθεια με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο».

«Σήμερα βρισκόμαστε ξανά σε περίοδο τομής, όπως τις μέρες εκείνες τις σκληρές του δημοψηφίσματος. Όλες οι γερασμένες δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς, έχουν ξεχάσει τις διαφορές τους και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Καταλαβαίνουν στα αλήθεια ότι δεν θα είναι παρένθεση αυτή η κυβέρνηση, αλλά έχει βαθιές ρίζες», σημείωσε.

«Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι το μαύρο πρόβατο αλλά είναι σημείο αναφορά και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γιατί παρά τις δυσκολίες η οικονομία δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και το κυριότερο ανακάμπτουμε δίχως να αποδεχόμαστε ως μοίρα τη λεηλασία της κοινωνίας. Βγάζουμε την οικονομία από την κρίση με την κοινωνία όρθια», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε έρθει εδώ να καταλάβουμε κυβερνητικές καρέκλες για να διαχειριστούμε κάπως καλύτερα την κρίση αλλά για να κάνουμε τομές. Ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό».

Διαπραγμάτευση και ελληνικό χρέος

Σχετικά με τα οικονομικά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς προχωράνε, «με τις συνήθεις δυσκολίες αλλά προχωράνε», είπε και πρόσθεσε ότι «σημαίνει ότι επί της ουσίας θα προχωρήσουν οι δεσμεύσεις μας στη ΔΕΘ». Όπως είπε το πάγωμα οφειλών στον ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ «που θα ανακουφίσει χιλιάδες μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες», παρά τις πληροφορίες για σοβαρή διαφωνία των θεσμών.

Σχετικά με το θέμα του χρέους είπε πως «οι συζητήσεις για το χρέος θα προχωρήσουν και σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις, που θα σημάνουν την αρχή του τέλους της επιτροπείας».

Τηλεοπτικές άδειες

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών που τη χαρακτήρισε «μια από τις μεγαλύτερες τομές στο πολιτικό σύστημα, κόντρα σε όλους και σε όλα». Ενώ είπε ότι η κυβέρνηση έκανε κάτι που «καμία κυβέρνηση δεν το τόλμησε»

«Τα 246 εκατ., το τεράστιο ύψος του τιμήματος, είναι η ταφόπλακα του συστήματος της διαπλοκής» είπε και επανέλαβε ότι τα χρήματα αυτά, «μέχρι και το τελευταίο ευρώ» θα διατεθεί σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

«Κανένας δεν είναι φίλος μας, όλους τους είχαμε κλεισμένους επί τρία 24ωρα μέχρι να μας δώσουν το μεγαλύτερο τίμημα» τόνισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση