GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χριστοφορίδης: Δημοσιογραφία που κινείται στον πάτο της δημοσιογραφίας

Για στοχευμένη προσπάθεια να παγιδεύσουν και να εκθέσουν τον υπουργό Νίκο Παππά και τους συνεργάτες του, έκανε λόγο ο συνεργάτης του ...


Για στοχευμένη προσπάθεια να παγιδεύσουν και να εκθέσουν τον υπουργό Νίκο Παππά και τους συνεργάτες του, έκανε λόγο ο συνεργάτης του υπουργού Γιώργος Χριστοφορίδης αναφερόμενος στους δύο δημοσιογράφους που πιάστηκαν πρόσφατα να παρακολουθούν μεταμφιεσμένοι την αποστολή που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm, ο κ. Χριστοφορίδης χαρακτήρισε το γεγονός «σε πρώτη ανάγνωση τραγελαφικό αλλά σε δεύτερη πολύ σοβαρό».

«Η ευρύτερη εικόνα κατά τη γνώμη μου σχετίζεται απολύτως με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και με το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε αυτόν τον τομέα μπαίνουν κανόνες, οι οποίοι εξασφαλίζουν ένα αντάλλαγμα στον Έλληνα φορολογούμενο για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Προφανώς, κάποιοι που υποχρεώνονται να λειτουργήσουν πλέον με κανόνες, αντιδρούν με συμπεριφορές που φτάνουν στον πάτο της δημοσιογραφίας» είπε.

Ο κ. Χριστοφορίδης περιέγραψε το γεγονός λέγοντας ότι η ασφάλεια του πρωθυπουργού, η οποία είχε πάει νωρίτερα στον χώρο ως είθισται, εντόπισε τους δύο δημοσιογράφους να φέρονται ύποπτα και ενημέρωσε τις αμερικάνικες Αρχές. Οι δυο δημοσιογράφοι ήταν μεταμφιεσμένοι με περούκες, γυαλιά και μακιγιάζ κι ενώ αρχικά ισχυρίστηκαν ότι ήταν μέλη της ελληνικής αποστολής, εκ των υστέρων ομολόγησαν ότι παρακολουθούσαν τον υπουργό. Είπε ακόμη ότι έγινε εξακρίβωση στοιχείων, αλλά όχι συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφορίδη, είχαν προσπαθήσει νωρίτερα να δημιουργήσουν κλίμα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναζητούν τον Νίκο Παππά.

«Στην κατοχή τους βρέθηκε επίσης μια απόδειξη, όπου υπέγραψαν, πλαστογραφώντας το όνομά μου για έναν λογαριασμό της τάξεως των 18 δολαρίων» είπε ο κ. Χριστοφορίδης και πρόσθεσε: «Προφανώς το ζήτημα δεν ήταν αυτό το ποσό. Εγώ εκτιμώ ότι ήταν ένα τεστ, το οποίο αν πετύχαινε, μπορεί σε δεύτερο χρόνο να διοργάνωναν -για παράδειγμα- ένα δείπνο χιλίων ευρώ, να μου το χρέωναν και μετά να έγραφαν ότι ο Χριστοφορίδης κάνει μεγάλη ζωή».

Ερωτηθείς για την έκταση που πήρε το περιστατικό, ο κ. Χριστοφορίδης απάντησε ότι το θεωρεί εξαιρετικά σημαντική υπόθεση, διότι δείχνει πόσο αποφασισμένοι είναι κάποιοι να αντιδράσουν, όταν θίγονται τα συμφέροντά τους. Είπε ακόμη, ότι τα κανάλια κράτησαν αποστάσεις, αλλά αν οι δύο δημοσιογράφοι είχαν καταφέρει να «τους παγιδεύσουν» θα τους υποδέχονταν σαν ήρωες.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας, τόνισε ότι ο κ. Παππάς όλο αυτό το διάστημα είχε εξαιρετικά υψηλού επιπέδου συναντήσεις με ισχυρή ατζέντα, ξεκινώντας από το Μόντρεαλ. Πρόσθεσε επίσης, ότι η πρωθυπουργική αποστολή θα έχει σημαντικό αποτελέσματα για ένα θέμα που καίει όλο τον πλανήτη και πρωτίστως την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση