GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ράπισμα για τη Μέρκελ από το ισχυρό ξενοφοβικό ρεύμα

Σημαντικές απώλειες υπέστη το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ (Angela Merkel) στις περιφερειακές εκλογές ...


Σημαντικές απώλειες υπέστη το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ (Angela Merkel) στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου, γεγονός που αποτελεί το δεύτερο πλήγμα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου κατέγραψε στην πρωτεύουσα τα χαμηλότερα ποσοστά του μετά την ενοποίηση, πτώση που αποδίδεται στην ανησυχία για την μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ.

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το SPD (21,6%), σύμφωνα με τα (προσωρινά) τελικά αποτελέσματα των χθεσινών τοπικών εκλογών για τη Γερουσία του Βερολίνου. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το CDU με βαριές απώλειες, ενώ στην τρίτη η Αριστερά, μπροστά από τους Πράσινους. Η συμμετοχή έφτασε το 66,9%. 

Σημαντικά ενισχυμένο εμφανίζεται το ξενοφοβικό AfD, το οποίο επιδίδεται σε κορώνες κατά των προσφύγων, καταγράφοντας ποσοστό 14,2%.

Eλαβαν (σε σχέση με τις εκλογές του 2011):

Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) : 21,6% ( -6,7%), Eδρες 38 

Xριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU): 17,6% (-5,7%) , Eδρες 31

Aριστερά (Die Linke): 15,6% ( +3,9% ), Eδρες 27

Πράσινοι (Gruenen): 15,2% ( -2,4%), Eδρες 27

Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): 14,2% (+14,2%), Eδρες 25

Φιλελεύθερο κόμμα (FDP): 6,7% +4,9%, Eδρες 12

Πειρατές (Piraten): 1,7% ( -7,2%) , Eδρες -

Δεδομένου ότι Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν με τους χριστιανοδημοκράτες, η πλέον πιθανή δυνατότητα παραμένει ο κοκκινο-κοκκινο-πράσινος συνασπισμός (Σοσιαλδημοκράτες-Αριστερά-Πράσινοι).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση