GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκκληση Μπαν Κι Μουν για τη Συρία: Να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση προς τις μεγάλες δυνάμεις να «κάνουν περισσότερα προκειμένου να μπει ένα τέλ...


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση προς τις μεγάλες δυνάμεις να «κάνουν περισσότερα προκειμένου να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη» στη Συρία.
«Για πόσο καιρό ακόμη όλοι εκείνοι που ασκούν επιρροή (σε αυτή τη σύρραξη) θα επιτρέπουν να συνεχίζεται αυτή η αγριότητα;» δήλωσε σε δημοσιογράφους την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η έκτατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.
Ο αξιωματούχος κάλεσε τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου να «δράσουν με αποφασιστικό τρόπο».
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καταδίκασε την χρήση ιδιαίτερα ισχυρών βομβών στο Χαλέπι που μπορούν να κατεδαφίσουν καταφύγια ή νοσοκομεία που έχουν εγκατασταθεί στα υπόγεια των κτιρίων.
«Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές» υπενθύμισε και πρόσθεσε :«Η συστηματική και αδιάκριτη χρήση όπλων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές συνιστά έγκλημα πολέμου».
Με την χρήση των πανίσχυρων αυτών βομβών, «η βία έφθασε σε ένα νέο επίπεδο βαρβαρότητας» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση