GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος με τη δήλωση της Κλίντον για τους ψηφοφόρους του Τραμπ

H Χίλαρι Κλίντον αποκάλεσε τους μισούς από τους ψηφοφόρους του Ντόναλντ Τραμπ «αξιοθρήνητους», αναζωπυρώνοντας τη διαμάχη με τον αντίπα...


H Χίλαρι Κλίντον αποκάλεσε τους μισούς από τους ψηφοφόρους του Ντόναλντ Τραμπ «αξιοθρήνητους», αναζωπυρώνοντας τη διαμάχη με τον αντίπαλό της, ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ο οποίος από την πλευρά του απάντησε με οργή, καταγγέλλοντας την περιφρόνηση της πρώην Πρώτης Κυρίας προς «εκατομμύρια» Αμερικανούς.
Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση δωρεών στη Νέα Υόρκη. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις γίνονται σε γενικές γραμμές χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.
Αυτή τη φορά, ενώπιον του τηλεοπτικού φακού, στο πλαίσιο της «εκδήλωσης των ΛΟΑΔ για την Χίλαρι», η πρώην υπουργός Εξωτερικών επικεντρώθηκε στο 50% των ψηφοφόρων του επιχειρηματία, υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
«Για να γενικεύσω, με λίγα λόγια, θα μπορούσατε να εντάξετε τους μισούς από τους υποστηρικτές του Τραμπ σε αυτό που εγώ αποκαλώ το καλάθι των αξιοθρήνητων» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον προκαλώντας τις επευφημίες των παρευρισκομένων. Κατόπιν εξήγησε: «Τους ρατσιστές, τους σεξιστές, του ομοφοβικούς, τους ξενοφοβικούς, τους ισλαμοφοβικούς. Επιλέξτε».
Οι περισσότεροι από τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ είναι, για την Χίλαρι Κλίντον, «αδιόρθωτοι, όμως ευτυχώς δεν είναι η Αμερική».
Αναφορικά με το άλλο 50% των ψηφοφόρων του δισεκατομμυριούχου των ακινήτων, συνιστούν «ένα καλάθι γεμάτο από πρόσωπα που έχουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση τους οδήγησε στην εξαθλίωση, η οικονομία τους οδήγησε στην εξαθλίωση, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για εκείνους (…) κι εκείνοι αναζητούν απεγνωσμένα την αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον.
Και πρόσθεσε ότι για εκείνους έχει ελάχιστη σημασία από πού θα έρθει η αλλαγή που προσδοκούν. «Δεν πιστεύουν όλα όσα λέει, όμως φαίνεται που τους δίνει μια επίφαση ελπίδας ότι οι ζωές τους θα είναι διαφορετικές» εάν αυτός εκλεγεί.
«Η Χίλαρι Κλίντον ήταν  τόσο προσβλητική προς τους υποστηρικτές μου, εκατομμύρια ανθρώπους που εργάζονται σκληρά. Πιστεύω ότι αυτό θα της στοιχίσει ακριβά στις δημοσκοπήσεις!» έγραψε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ σε σχετικό tweet.
«Ακριβώς τη στιγμή που η Χίλαρι Κλίντον δήλωνε ότι θα πραγματοποιήσει μια θετική εκστρατεία, η μάσκα της έπεσε κι αποκαλύφθηκε η πραγματική της περιφρόνηση για τους καθημερινούς Αμερικανούς» επισήμανε ο Τζέισον Μίλερ, ένας εκ των υπευθύνων της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου, σε ένα δελτίο τύπου.
Η δήλωση της Χίλαρι Κλίντον προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο Διαδίκτυο και η ετικέτα "BasketOfDeplorables" (καλάθι των αξιοθρήνητων) αναδείχθηκε το πρωί του Σαββάτου στο πιο δημοφιλές θέμα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Από την πλευρά του ο γιος του μεγιστάνα, Έρικ Τραμπ, που συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία του πατέρα του, ανάρτησε επίσης σήμερα ένα μήνυμα στο Twitter με την φωτογραφία μιας τεράστιας αίθουσας γεμάτης από κόσμο από μια εκδήλωση του Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενη από το σχόλιο: «κοιτάξτε αυτό "το καλάθι των αξιολύπητων". Τι φρικτή δήλωση».
Εκτός των υποστηρικτών του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σήμερα, ορισμένοι πολιτικοί σχολιαστές έκαναν λόγο για ένα σοβαρό σφάλμα εκ μέρους της Χίλαρι Κλίντον.
«Κατά την άποψή μου, είναι κάτι άσχημο να πει κανείς» επισήμανε για παράδειγμα στο CNN ο Μπομπ Μπέκελ, που θεωρείται επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση