GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα μαχαίρια κυβέρνηση-ΝΔ για τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Δένδια, αναφορικά ...


Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Δένδια, αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Αφορμή για την έντονη αντιπαράθεση αποτέλεσε η αποστροφή του Νίκου Δένδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών αδειών, όπως προέκυψαν μετά την επεισοδιακή πρόσφατη δημοπρασία, τα χρήματα που δαπάνησαν για να τις αποκτήσουν.

Η επίμαχη δήλωση του Νίκου Δένδια ήταν η εξής: “Σας λέω ευθέως πως η ΝΔ δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό, θα προκηρύξει κι άλλες άδειες. Και επειδή δεν είμαστε μπαταχτσήδες, πρέπει να δοθούν πίσω τα χρήματα στους επιχειρηματίες που τα έδωσαν”.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Παππά, που σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Νίκου Δένδια κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως “αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί”.

“Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία”, ανέφερε ακόμα ο κ. Παππάς, συμπληρώνοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον -εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού”.

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Επικρατείας έδωσε η ΝΔ με ανακοίνωσή της, καλώντας τον “να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας”.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ τονίζει:

“Καλό θα ήταν ο κ. Παππάς να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας. Ας μην ανησυχεί. Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο - έκτρωμα που κατασκεύασε”.

Ο υπουργός Επικρατείας επανήλθε μετά την ανακοίνωση της ΝΔ στο θέμα, καλώντας εκ νέου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει αν περιλαμβάνεται στα σχέδια της NΔ η επιστροφή των 246 εκατομμύριων ευρώ στους ιδιοκτήτες των καναλιών.

“Επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει ότι δεν κατάλαβε το ερώτημα που της απευθύναμε, αναγκαζόμαστε να το επαναλάβουμε: Όταν η ΝΔ "απαλλάξει τη χώρα" από τον νόμο που δίνει για πρώτη φορά νόμιμες άδειες, θα επιστρέψει και τα 246 εκατ. στους ιδιοκτήτες καναλιών; Ναι; Ή όχι;”, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και τονίζει ότι “έχει μία ευκαιρία απόψε το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει”.

“Απλή ερώτηση που ζητά μία απλή απάντηση”, προσθέτει στη δήλωσή του.

Η ανταπάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήρθε μέσω νέας ανακοίνωσης, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει:

«Έως ότου πάρει το Δημόσιο τα 246.000.000 ευρώ για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς ας απαντήσει σε δύο απλά ερωτήματα: 

1. Άκουσε ή δεν άκουσε για τα 465.000.000 ευρώ πανωπροίκια που δίνει η Κυβέρνησή του στους εργολάβους δημοσίων έργων, εξαιτίας της δικής τους ανικανότητας και αβελτηρίας;

2. Μήπως ξέρει να μας απαντήσει ποιος είναι ο μέτοχος στην offshore εταιρία της “Αυγής”;”.

Πάντως, ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας διευκρίνισε μέσω Twitter ότι δεν είπε πως θα επιστραφούν όλα τα χρήματα, αλλά αναλογικά κάποια εξ αυτών, και αυτό θα γίνει όταν δοθούν και νέες άδειες.





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση