GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση των Βρυξελλών για την επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα

Την πρόθεση της Κομισιόν να επαναφέρει την Ελλάδα στην ζώνη εφαρμογής της Συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙΙ για το άσυλο στην ΕΕ, επιβεβαίωσε σή...

Την πρόθεση της Κομισιόν να επαναφέρει την Ελλάδα στην ζώνη εφαρμογής της Συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙΙ για το άσυλο στην ΕΕ, επιβεβαίωσε σήμερα η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος είπε το Σαββατοκύριακο πως η χώρα του θα μπορούσε να επιστρέψει αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.
Όπως υπενθύμισε η Νατάσα Μπερτό, σύμφωνα με την Συνθήκη, οι αιτούντες άσυλο που εντοπίζονται σε ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να “επιστρέφονται” στην πρώτη χώρα υποδοχής, όπου κατέθεσαν αρχικά το αίτημα ασύλου τους.
Η Ελλάδα είχε εξαιρεθεί από τη διαδικασία αυτή, καθώς είχε κριθεί πως οι συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας δεν πληρούσαν τα κριτήρια της ΕΕ.
Στόχος της Κομισιόν είναι η επαναφορά της Ελλάδας στο Δουβλίνο ΙΙΙ, έπειτα από επιτόπιους ελέγχους καταλληλότητας και σχετική έκθεση που θα υποβληθεί δύο φορές πριν το τέλος του χρόνου.
Η αρμόδια εκπρόσωπος απέρριψε δε και τις κατηγορίες πως η συμφωνία επαναπροώθησης από την Ελλάδα προς την Τουρκία και της μετεγκατάστασης από την Τουρκία προς την ΕΕ δεν δουλεύει.
Η Νατάσα Μπερτό έκανε λόγο για 6.000 μετεγκαταστάσεις από την Τουρκία στην ΕΕ και από την Ελλάδα σε άλλα κράτη - μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση