GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμφατική νίκη για τον Τζέρεμι Κόρμπιν

Εμφατική νίκη πέτυχε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις εσωκομματικές εκλογές του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, αφού συγκέντρωσε ποσοστ...


Εμφατική νίκη πέτυχε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις εσωκομματικές εκλογές του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, αφού συγκέντρωσε ποσοστό 61,8%, έναντι 31,2% που πήρε ο μοναδικός αντίπαλός του, ο 46χρονος Ουαλός βουλευτής Όουεν Σμιθ.
Με την επικράτηση αυτή ο Κόρμπιν βάζει οριστικά τέλος στην αμφισβήτηση των βουλευτών του που ξέσπασε μετά το Brexit.
Σε απόλυτους αριθμούς, ο 67χρονος Κόρμπιν έλαβε 313.209 ψήφους έναντι 193.229 του αντιπάλου του, όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο των Εργατικών.
Η επικράτηση του Κόρμπιν δεν φαίνεται ωστόσο ότι θα επιλύσει την κρίση στο κόμμα καθώς πολλά στελέχη θεωρούν ότι η υπερβολικά αριστερή στροφή των Εργατικών θα τους στερήσει τη δυνατότητα ενός καλύτερου εκλογικού αποτελέσματος, και θα λύσει τα χέρια του Συντηρητικού κόμματος ώστε να διαπραγματευτεί μόνο του, με τους δικούς του όρους, την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η πρώτη συνέπεια από την επανεκλογή του Τζέρεμι Κόρμπιν είναι ότι οι Εργατικοί δεν θα βρεθούν πολύ σύντομα στην εξουσία», υποστήριξε ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Άναντ Μένον.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, υπό τις επευφημίες των συνέδρων, ο Κόρμπιν κάλεσε το κόμμα να συσπειρωθεί, και τους εσωκομματικούς αντιπάλους του «να εργαστούν μαζί για μια πραγματική αλλαγή και να ξεχάσουν το παρελθόν».
Μεγάλη συμβολή στη νίκη του Κόρμπιν έχουν τα νέα μέλη του κόμματος, καθώς από πέρσι 300.000 άνθρωποι έχουν αποκτήσει κομματική ταυτότητα αναδεικνύοντας τους Εργατικούς σε ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση