GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Οργανισμό την Τρίτη οι αγρότες

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προανήγγειλε γι αύριο, στις 10.00, και στη μία μ...


Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προανήγγειλε γι αύριο, στις 10.00, και στη μία μετά το μεσημέρι αντίστοιχα, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), προβάλλοντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.
«Δεν μας πληρώνουν, δεν λύνουν θεσμικά ζητήματα και εμείς οι Έλληνες κτηνοτρόφοι απορούμε. Με τι ακριβώς ασχολούνται;» διερωτήθηκε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης. Πρόσθεσε ότι μεταξύ όλων των άλλων θεμάτων που πλήττουν την κτηνοτροφία στην Ελλάδα, «εκκρεμούν οι πληρωμές για τις εξισωτικές του 2013-2014, της βιολογικής κτηνοτροφίας, της νέας εξισωτικής και των συνδεδεμένων ενισχύσεων 2015-2016».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμπούρης επισήμανε ότι η 16μηνη παράταση για τις άδειες των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αποτελεί «μια ημιτελή ενέργεια» και υπογράμμισε: «Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τα ημίμετρα που παίρνει, ουσιαστικά μεταθέτει τα προβλήματα, με αποτέλεσμα να τα βρίσκει πάλι μπροστά της και μάλιστα διογκωμένα».
Πέραν της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι για να πάρουν την άδεια στάβλου θα πρέπει να καταβάλουν ποσό ύψους άνω των 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη «υπάρχουν και άλλα ζητήματα υπεράνω του νομοσχεδίου, όπως μεταξύ άλλων, εφορίες αρχαιοτήτων, πολεοδομικά σχέδια, ζητήματα με τα δασαρχεία, που δυστυχώς δεν προβλέφθηκαν και είναι δύσκολο και ιδιαίτερα χρονοβόρο να ξεπεραστούν».
Επισήμανε ότι «όσο δεν δίνονται αποτελεσματικές λύσεις, καμία παράταση προθεσμίας δεν θα φέρει αποτελέσματα». Κατά τον κ. Καμπούρη σήμερα υπάρχουν 130.000 οικογένειες που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και το 85% αυτών δεν έχουν άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση