GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Το κόστος των εκλογών μικρότερο από όσο στοιχίζει ο Τσίπρας

Προσφυγή στις κάλπες το ταχύτερο δυνατόν ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. «Έν...


Προσφυγή στις κάλπες το ταχύτερο δυνατόν ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. «Ένας τρόπος υπάρχει να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του ο λαός, να προσφύγουμε στις κάλπες. Ζητούμε εκλογές επιτακτικά. Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο γιατί υπονομεύει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και είπε πως το κόμμα του ζητά «επιτακτικά» εκλογές. «Όσο πιο σύντομα οι εκλογές τόσο το καλύτερο για τον τόπο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το κόστος των εκλογών είναι πολύ μικρό μπροστά στη ζημιά που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα».
Ο ίδια έκανε λόγο για παρεμβάσεις τη δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ, έλεγχο του κράτους, ακόμη και για τον τρόπο που λειτουργεί η ίδια η Βουλή, σημειώνοντας πως λειτουργεί στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας
Σε ερώτηση για τα όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός σήμερα από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως: «εκπλήσσομαι με αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας καθυστέρησε την αξιολόγηση με αποτέλεσμα να επιβληθεί ο κόφτης.
Είπε ακόμη πως «υπάρχουν 2,8 δισ. τα οποία η χώρα δεν έχει ακόμη πάρει» εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης. «Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως εκκρεμούν ακόμη 15 προαπαιτούμενα με μικρό δημοσιονομικό κόστος και εκτιμώντας πως «είναι ιδεολογικό το εμπόδιο» της εφαρμογής του.
«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια η χώρα να ξαναμπεί στην αέναη διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Δεν βιάζομαι εγώ για εκλογές, η ελληνική κοινωνία βιάζεται», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος σε δημοσκοπήσεις που θέλουν την κυβέρνηση να έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Είπε πάντως ότι ακόμη και αν η ΝΔ αναδειχτεί αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές θα αναζητήσει συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, για να υπάρχει η ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση στη διακυβέρνηση της χώρας.
Επιπλέον υπεραμύνθηκε του προγράμματος που παρουσίασε χθες από το βήμα της ΔΕΘ. «Πρότεινα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής κοστολόγησα το ύψος του οικονομικού προγράμματος, κατά συνέπεια το σχέδιο που προτείναμε είναι απολύτως εφαρμόσιμο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Είπα όμως ότι αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους το ύψος των πλεονασμάτων. Πιστεύουμε ότι μπορούμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Μπορούμε να τους πείσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση