GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για τις τηλεοπτικές άδειες

Ανησυχία, απογοήτευση και οργή είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία απέναντι στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκό...


Ανησυχία, απογοήτευση και οργή είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία απέναντι στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού.

Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εκφράζεται αρνητικά για τη διαδικασία που επελέγη για την αδειοδότηση των καναλιών.

Ειδικότερα, οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία για το μέλλον σε ποσοστό 83,1%, έναντι αυτών που ελπίζουν σε κάτι καλύτερο και αποτελούν μόνο το 12%, ενώ αξιολογούν την πορεία της κυβέρνησης αρνητικά ή μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 83,8%, έναντι του 14,3% που την αξιολογούν θετικά ή μάλλον θετικά.

Τα συναισθήματα των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την έρευνα, είναι: Απογοήτευση (37,7%), Οργή (34%), Δυσπιστία (9,3%), Κατανόηση (7,7%), Ανοχή (7,3%), Υποστήριξη (2,5%).

Όσο για το αν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, με ένα 34,6% να πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, ένα 34,4% να θεωρεί πως θα ήταν χειρότερα, ενώ ένα 26,1% να εκτιμά πως θα ήταν περίπου τα ίδια.

Σχετικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το 72% την εκτιμά αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, το 13,2% την εκτιμά θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ ένα 14,5% δηλώνει ότι δεν παρακολούθησε τις ομιλίες του.

Αντίστοιχα, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θετικά εκφράζεται το 51,4% των ερωτηθέντων, αρνητικά το 31,8%, ενώ ένα 16,4% δηλώνει ότι δεν τον παρακολούθησε.

Σε ερώτηση για το ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 15,2%, όμως και τους δύο επισκιάζει το 45,9% των πολιτών που πιστεύουν πως κανένας από τους δύο δεν έχει ιδιαίτερα καλό σχέδιο.

Για τη διαδικασία που επελέγη για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, το 76,7% των πολιτών εκφράζουν τη διαφωνία τους, ενώ το 16,2% την υποστηρίζει. Επιπλέον, σε σχετική ερώτηση το 74,6% των ερωτηθέντων βλέπουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη διαδικασία αδειοδότησης, έναντι του 16,7% που πιστεύει πως αυτή αποσκοπούσε στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μόνο το 25,8% δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη διαδικασία, ενώ ένα 64,8% διαφωνεί.

Στη δημοσκόπηση συμπεριελήφθη και ερώτηση για το αν οι πολίτες θέλουν να κλείσει ο Alpha, με το 90,3% να απαντά ότι δεν πρέπει να κλείσει, ενώ το 4,3% να πιστεύει το αντίθετο.

1 σχόλιο

  1. Για σταθείτε όλοι σας ρΕ....Η τράπεζα Αττικής έχει 1.3 δις άνοιγμα... Η ΑΛΛΕΣ τράπεζες 90 δις και βάλε τα 88 δις ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;; καλά θα κάνετε να λέτε για την Αττική ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΛΕΣ τι έχετε πιει το αμίλητο ΝΕΡΌ;;; με το PIS και με χρήματα τον συνταξιούχων δεν έγινε από εσάς ρε Πεταλουδίτσες;..

    Με τρομάζεις οπαδέ της ομάδας του κóμματος σκύλε, της οργάνωσης μάγκα, προσκοπάκι χαμένο..
    τραυλίζεις ύμνους οργής έχεις πατρίδα το φóβο, κι óχι, δεν σε καταλαβαίνω δεν ξέρω πού πατώ και πού πηγαίνω...

    Όμως έρχεται η ώρα που θα σας πούμε εμείς πως να είμαστε ΒΡΕΘΉΚΑΜΕ σκλαβωμένοι; σε πρόγραμμα με ξένους επιτρόπους και επιτροπείες... Τώρα θα μιλάμε για κανονική ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ..

    Το πρώτο ΑΙΜΑ θα είναι το σύνθημα ... Αν και γνωρίσουμε ότι έχει γέμιση η ΕΛΛΆΔΑ με μυστικούς πράκτορες και ΠΡΟΔΟΤΕΣ.... Βλέπουμε της στολές σας έχουν την πράσινη, την μπλέ και την ροζ μνημονική ΠΡΟΔΟΣΊΑ επάνω τους...

    ΣΕ ΣΚΛΑΒΩΜΈΝΗ ΧΏΡΑ όποιος υπακούει στους ΝΟΜΟΥΣ της είναι άθλιος και προδότης...

    ΏΡΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ ..ΩΡΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΈΣ.. ΏΡΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ...ΏΡΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΧΡΕΏΝ ΑΠΌ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ... ΏΡΑ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ..ΏΡΑ ΝΑ ΠΟΎΜΕ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΥΤΟΊ... ΑΛΗΘΙΝΆ...

    ΤΟ ΚΚΕ αυτό το κόμμα που σας κράτα τα μπόσικα και κατέβαζε τον κόσμο στης πλατείες για να τον ΔΈΡΝΟΥΝ και που πάνε ανθρώπους σαν πρόβατα στην σφαγή δεν θα γίνει άλλη μια φορά ασπίδα σας...[ και να μην χαίρονται οι φασίστες της χρυσής αυγής] ..Η Ελευθέρια της χώρας θα γίνει από πραγματικούς πατριώτες, με νέες τεχνικές, όχι με ΠΆΜΕ βόλτα πάνω κάτω και μετά στην τρύπα τους και να κάνουν διαπιστώσεις στα κανάλια τον ΤV ...

    Αυτό που δεν αναφέρουν τα δημοσιο-γραφικά σαΐνια και οι "ειδικοί" (επειδή προφανώς δεν το γνωρίζουν), είναι ένας αριθμός που υπάρχει... Αυτός:JyO7wNzc8xht47QKWohfDVj6Sc2qH+X5+BCT+uetocIJcQnp/2f1ViEBR+ty0Cz ...είναι ένα AES key, πρόκειται για την κρυπτογράφηση AES που υποτίθεται ότι είναι 4-8 φορές πιο γρήγορη, απ' οτιδήποτε άλλο... ΌΣΟ όμως και να το αλλάζουν το σπάμε πιο γρήγορα και από τους Αμερικανούς...

    Uros

    υ.γ ΣΙΓΆ αλλά σταθερά μπαίνουμε εκεί που νομίζουν ότι είναι ΘΕΟΊ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση