GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Πούτιν τα αποτελέσματα των βουλευτικών

Το κόμμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν Ενωμένη Ρωσία κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες, εξασφαλίζοντ...


Το κόμμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν Ενωμένη Ρωσία κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία και τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών μετά την ίδρυσή του το 2001. 

Το κόμμα Ενωμένη Ρωσία με πρωθυπουργό και πρόεδρο των Μεντβέντεφ, εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία με ποσοστό περίπου 54% των ψήφων μετά την καταμέτρηση σχεδόν του 93% των ψηφοδελτίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το κόμμα Ενωμένη Ρωσία θα εξασφαλίσει 343 από τις 450 έδρες της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού Κοινοβουλίου. 

Το μοναδικό πρόβλημα για το Κρεμλίνο ήταν ωστόσο η χαμηλή συμμετοχή - μια ένδειξη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι ένα μέρος των Ρώσων αδιαφόρησαν για τις εκλογές ή θεωρούσαν ότι είχαν κριθεί εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, μόνο το 47,8% των ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες, έναντι 60% στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2011.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση