GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Πού θα φας καλά και... στο χέρι

Φαγητό στο χέρι. Αλμυρές ή γλυκές λιχουδιές που σε καθιστούν φανατικό τους και συνοδεύουν τις βόλτες σου. Μεταφερθήκαμε για λίγο στη Θ...


Φαγητό στο χέρι. Αλμυρές ή γλυκές λιχουδιές που σε καθιστούν φανατικό τους και συνοδεύουν τις βόλτες σου.
Μεταφερθήκαμε για λίγο στη Θεσσαλονίκη και θυμηθήκαμε 10+1 λόγους που αποτελούν πάντα καλή αφορμή για να περάσεις από το... δρόμο τους.
Γράφει η Νάντια Μασσαχού
  • Σουβλάκι
Στο Σαββίκο

Η ιστορία του μάς πηγαίνει πίσω στο 1947, τότε που για πρώτη φορά o παππούς Σαββίκος έκανε γνωστό το πιο ζουμερό σουβλάκι της πόλης.
Από τότε η παράδοση συνεχίζεται με μεράκι και σεβασμό στις πολύτιμες συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητά τους ανέπαφη και αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Σήμερα, με 4 καταστήματα σε όλη τη Θεσσαλονίκη ο Σαββίκος συνεχίζει να προσφέρει στο κοινό τις γεύσεις που για 60 χρόνια έχει αγαπήσει.
Στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, το ιστορικό κατάστημα Σαββίκος σερβίρει τους περαστικούς και τους ταξιδιώτες απίστευτες γεύσεις και τη μυρωδιά των φρέσκων ντόπιων κρεάτων και πρώτων υλών που μόλις μπήκαν στα κάρβουνα.
Στην Πολυτεχνείου για ένα λαχταριστό σάντουιτς μετά τη βραδινή σου έξοδο. Στη Λαμπράκη για να πανηγυρίσεις τη νίκη ή να παρηγορηθείς για την ήττα της ομάδας σου με ένα ζουμερό burger. Ή στο νέο κατάστημα στο εμπορικό κέντρο One Salonica για ένα νόστιμο διάλειμμα από τα ψώνια σου.
Διάβασε περισσότερα για το Σαββίκο
Στην Οδοντογλυφίδα

Μοντέρνο ψητοπωλείο που διαθέτει δύο καταστήματα, ένα στο κέντρο και ένα στην Καλαμαριά. Στον κεντρικό δρόμο της Παύλου Μελά, από τον Μάιο του 2013 μυρωδιές από ολόφρεσκο ψητό κρέας αναγκάζουν όποιον περνάει να κάνει μια στάση στον προσεκτικά και μοντέρνα διακοσμημένο χώρο του για γευστικό break καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Από τις προτάσεις του καταλόγου, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι ή μπιφτέκι από κοτόπουλο, την πρωτότυπη και εμπνευσμένη τηγανιά κοτόπουλο σβησμένη με Coca Cola ή κάποιο από τα τυλιχτά του –προτιμήστε τον ελαφρύ γύρο ή το ζουμερό σουβλάκι.
Το μενού φέτος έχει εμπλουτιστεί με νόστιμα burgers. Το κατάστημα της Καλαμαριάς βρίσκεται στην οδό Κομνηνών 61.
Διάβασε περισσότερα για την Οδοντογλυφίδα
Στο Ντερλικατέσεν

Όταν αναφερόμαστε σε γρήγορο φαγητό στο χέρι με γνώμονα τη γεύση και την ποιότητα, τότε είναι σίγουρο ότι μιλάμε για το Ντερλικατέσεν στην Κούσκουρα.
Το ψητοπωλείο που έκανε μόδα το σουβλάκι και ό,τι αυτό συνεπάγεται, πρωτοτύπησε εφευρίσκοντας εμπνευσμένα ονόματα για τις προτάσεις του, όπως το "δικάβαλο" (με μανιτάρια και χαλούμι). Τυλιχτό ή σε μερίδες, μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε στο χέρι την πεμπτουσία του σουβλακιού της Θεσσαλονίκης.
Διάβασε περισσότερα για το Ντερλικατέσεν
  • Pizza
Στο Pizza Poselli
Λεπτή ιταλική ζύμη που αχνομυρίζει από τον ξυλόφουρνο, εκλεκτά υλικά που μπορείς να αναγνωρίσεις τη φρεσκάδα και την ποιότητά τους από την πρώτη μπουκιά, και ένας χώρος που αν έχεις λίγο χρόνο σε προδιαθέτει να κάτσεις γιατί είναι ο μόνος στη Θεσσαλονίκη που φέρνει τόσο πολύ εικόνες μοντέρνας pizzeria σε κάποια ιταλική πόλη.
Αν ωστόσο είσαι βιαστικός, ή ξενύχτης (εδώ όλα λειτουργούν υπέρ αυτής της κατηγορίας!) το ή τα κομμάτια που σου έρχονται στη λαδόκολα θα αποτελέσουν για λεπτά τον γευστικό σου παράδεισο που αν δεν δοκιμάσεις θα χάσεις.
Πληροφορίες
Βηλαρά 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2314019687, fb page: Pizza Poselli
Στο Pizza Please

Street food με ιταλικό ταμπεραμέντο, καθώς σερβίρει μόνο πίτσα και καλτσόνε, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το Pizza Please προστέθηκε στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης πέρυσι και κατάφερε να προκαλέσει θετικές εντυπώσεις με την αυθεντική, ναπολιτάνικη πίτσα του.
Παρασκευασμένη από επιλεγμένες πρώτες ύλες από Ιταλία και Ελλάδα, ψήνεται σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο ο οποίος καίει ξύλα οξιάς και πιάνει θερμοκρασίες 500 βαθμών Κελσίου.
Μάθε περισσότερα για το Pizza Please
  • Μπουγάτσα
Στο Γιάννη

Στο τέλος της Μητροπόλεως μια ανάσα από τη Νέα Παραλία, θα βρεις το Γιάννη που φημίζεται για τις μπουγάτσες του, ιδίως τις after hour!
Ο Γιάννης συνηθίζει να μένει ανοιχτός σχεδόν όλο το 24ωρο οπότε ιδίως οι ξενύχτηδες τον αγαπούν. Μπουγάτσα κρέμα, τυρί, σπανάκι και με κιμά συνθέτουν το καλάθι των επιλογών σας. Μην χάσετε τη μπουγάτσα κρέμα με επικάλυψη μερέντας ή (και) τη μπουγάτσα με κιμά με ολόκληρο κουπάκι γιαούρτι.
Δες τι άλλο έχει ο Γιάννης στη Θεσσαλονίκη
  • Μεξικάνικο
Στο Hola Mexicana

Το μεξικάνικο fast food βρήκε στέγη εδώ και περίπου 5 μήνες στη Θεσσαλονίκη, που ακούει στο όνομα Hola Mexicana. Το συναντάμε στην οδό Κούσκουρα και τον αριθμό 6, στο κέντρο της πόλης και ήδη έχει φανατικούς θαμώνες.
Εδώ μπορείτε να δοκιμάστε burburritos, quesadillas και tacos με μεγάλη ποικιλία επιλογών γέμισης.
Πληροφορίες
Κούσκουρα 6, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310240700, fb page: Hola Mexicana


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση