GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΑΣΘ: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Τη στιγμή που συνεχίζονται οι ανταλλαγές επιστολών μεταξύ διοίκησης του ΟΑΣΘ και υπουργείου Μεταφορών, με τις δύο πλευρές να κάνουν τις...


Τη στιγμή που συνεχίζονται οι ανταλλαγές επιστολών μεταξύ διοίκησης του ΟΑΣΘ και υπουργείου Μεταφορών, με τις δύο πλευρές να κάνουν τις δικές τους προτάσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα του οργανισμού, οι εργαζόμενοι σε αυτόν βρίσκονται για έκτη ημέρα σήμερα σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα την ημερήσια απώλεια εσόδων ύψους 170.000 ευρώ για την επιχείρηση.
“Συνολικά ο οργανισμός έχει χάσει 1 εκατ. ευρώ από το Σάββατο 17/9 οπότε και έχει ξεκινήσει η επίσχεση εργασίας”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, προσθέτοντας ότι “την προσεχή Δευτέρα θα αποφανθούν οι νομικοί σύμβουλοι του οργανισμού ποιο άλλο ένδικο μέσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να γυρίσουν οι εργαζόμενοι του οργανισμού στη δουλειά τους”. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι ενώ από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι δεν οφείλεται κανένα ποσό στον ΟΑΣΘ, ο ίδιος θα ήθελε να ξέρει πού θα πρέπει να απευθυνθεί για να λάβει τα 17 εκατ. ευρώ που έχει δώσει από την καταβολή του ΦΠΑ. "Εισπράττω 13% φόρο και αποδίδω 24%” είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανίδης υπενθύμισε ότι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να εγκριθεί η επιστολή που ετοιμάζεται από τον οργανισμό, ως απάντηση στην νέα πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Υπενθυμίζεται ότι οι νέες προτάσεις του υπουργείου για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, που παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είναι δύο: η πρώτη πρόταση αφορά την καταβολή 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετακίνηση μαθητών και φοιτητών για το έτος 2016 από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τη διάθεση του 18% από τις πωλήσεις εισιτηρίων από τις 25 Αυγούστου έως σήμερα, αλλά και όσα πρόσθετα μέτρα απαιτούνται για την καταβολή των δεδουλευμένων ενός μηνός. Ως προϋπόθεση, ο υπουργός θέτει την ταυτόχρονη χορήγηση της αναλυτικής κατάστασης εξόφλησης μισθοδοσίας Ιουλίου 2016 ανά εργαζόμενο, από την οποία θα προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα παραπάνω χρηματικά ποσά χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την καταβολή δεδουλευμένων. Πάντως, ο κ. Στεφανίδης σημείωσε ότι “το 18% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων που είχε αποφασιστεί αφορά μέχρι στιγμής 458.000 ευρώ. Από τα 2 εκατ. ευρώ που λέει η κυβέρνηση ότι θα μας δώσει, τελικά θα φτάσει στον οργανισμό το 1,6 εκατ. ευρώ, μετά το φόρο. Προκύπτει ένα κενό, σχεδόν 1 εκατ. ευρώ για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο. Από που θα καλυφθεί”;
Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε από το υπουργείο αφορά την προκαταβολή των αντισταθμιστικών καταβολών των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου για το έτος 2016, με μόνο σκοπό την εξόφληση της μισθοδοσίας μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016, εφόσον προσκομιστεί στο ΥΠΟΜΕΔΙ ισόποση εγγυητική επιστολή. Σε ό,τι αφορά την πρόταση αυτή, ο κ. Στεφανίδης διερωτήθηκε πώς θα δώσει εγγυητική επιστολή αφού δεν έχει τα χρήματα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, επανέλαβε ότι "οποτεδήποτε και οποιαδήποτε ώρα εντός του 24ωρου αποφασίσει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, να κάνει κίνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων, θα συγκαλέσω έκτακτη συνεδρίαση των εργαζομένων για να καθορίσουμε εκ νέου τη στάση μας”. Υπογράμμισε εκ νέου ότι ο κ. Σπίρτζης δεν τήρησε την υπόσχεση που τους έδωσε προχθές στη συνάντησή που είχαν, ότι δηλαδή θα κατέβαλλε χθες ο ίδιος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ. «Δεν έχουμε πάρει τίποτα μέχρι σήμερα», επανέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση