GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητέρα Ανθής: Τα παιδιά ζητούν να ξαναγεννήσεις τη μαμά τους

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και ένα χρόνο για περιύβριση νεκρού επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς στον Τάσο Τσιουχάρα για τον θ...


Ποινή ισόβιας κάθειρξης και ένα χρόνο για περιύβριση νεκρού επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς στον Τάσο Τσιουχάρα για τον θάνατο της 37χρονης γυναίκας του Ανθής Λινάρδου τον Ιανουάριο 2016 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη του εγκλήματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα από δύο χρόνια για περιύβριση νεκρού σε ένα έτος.

Η πρόταση των ενόρκων σε ότι αφορά την ενοχή του δράστη του στυγερού εγκλήματος ήταν ομόφωνη.
"Αποδέχομαι την πράξη μου και ζητώ συγνώμη, δεν αποδέχομαι όλες τις κατηγορίες", δήλωσε ο Τάσος Τσιουχάρας, σύζυγος της Ανθής Λινάρδου την οποία σκότωσε και την έθαψε στο χωράφι του, ενώ στη συνέχεια το φρέζαρε.
Σοκαριστική ήταν η μητέρα της Ανθής, η οποία απευθυνόμενη στο δράστη, του είπε: "'Μπορείς να ξαναγεννήσεις τη μαμά μας;', αυτό μου ζητάνε τα παιδιά της κόρης μου".
Η μητέρα της Ανθής στην κατάθεσή της ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κόρη της δεν περνούσε καλά με το σύζυγό της, ενώ αποκάλυψε πως κάποια στιγμή είχε αποπειραθεί να φύγει με τα παιδιά της, αλλά τη γύρισε πίσω ο άνδρας της. "Πού να ήξερα τι θα συμβεί; Την είχα συμβουλέψει να απευθυνθεί σε δικηγόρο και να μην κάνει αυθαίρετες κινήσεις με τα παιδιά" .
Η αδερφή της από την πλευρά της ανέφερε πως η Ανθή ήθελε να χωρίσει από το 2012, μέσα της όπως είχε την πεποίθηση ότι ο σύζυγός της θα αλλάξει, θα τη σέβεται και θα την προσέχει. "Τη μείωνε συστηματικά. συνεχώς η Ανθή ήταν τραυματισμένη. Τη ζήλευε πολύ και δεν την άφηνε να κάνει τίποτα".
Στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής Αναστάσιος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι το θύμα έφερε προθανάτιο τραύμα με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι. Ανέφερε επίσης ότι ο δράστης είχε ακινητοποιημένη τη γυναίκα με το αριστερό του χέρι, ενώ με το δεξί τη χτυπούσε με αποτέλεσμα ο θάνατος να επέλθει από ασφυξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση