GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητούν αποβολή της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αποβολή της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, εξαιτίας της σκληρής πολιτικής που ασκε...


Αποβολή της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, εξαιτίας της σκληρής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση του Β.Ορμπάν στην προσφυγική κρίση.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Βέλγος ΥΠΕΞ, Ζαν Άσελμπορν, κατέκρινε τον συνοριακό φράχτη που ύψωσε το περασμένο φθινόπωρο η Βουδαπέστη. Μάλιστα ο Ορμπάν έχει ανακοινώσει ότι ο φράχτης θα επεκταθεί σύντομα. Ο Βέλγος ΥΠΕΞ είπε πως ο φράχτης «υπονομεύει τις αξίες της ΕΕ».  

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε μία τόσο σοβαρή παραβίαση των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Άσελμπορν στην Die Welt. «Οποιοσδήποτε, όπως η Ουγγαρία, που υψώνει φράχτες εις βάρος προσφύγων πολέμου ή παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, θα πρέπει προσωρινά, ή εάν είναι ανάγκη για πάντα, να αποβάλλεται από την ΕΕ», πρόσθεσε.

Ενόψει της συνόδου στη Μπρατισλάβα, με επίκεντρο το προσφυγικό, η διαμάχη των αντίπαλων «στρατοπέδων» εντός της ΕΕ έχει οξυνθεί.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος δήλωσε ότι τα σχόλια του Άσεμπορν δεν βρίσκουν σύμφωνη την ΕΕ. «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να κλείσουμε την πόρτα σε έναν ευρωπαίο εταίρο», τόνισε ο Σταϊνμάγερ. Υπενθυμίζεται ότι Γερμανία και Ουγγαρία βρίσκονται σε έντονη διαμάχη για το θέμα του προσφυγικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση