GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Ποινική δίωξη για απιστία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του άλλοτε υπευθύνου των οικονομικών...


Ποινική δίωξη για απιστία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του άλλοτε υπευθύνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου ο οποίος φέρεται ως το κεντρικό πρόσωπο στην δικαστική έρευνα για τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του κόμματος.
Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν το μοναδικό πρόσωπο που κλήθηκε με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε για το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Το αδίκημα της απιστίας συνίσταται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φέρονται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος την περίοδο 2007-2009.
Όσο για την απάτη αφορά στη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την Τραπεζα Αττικής  το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση υποσχόμενος ότι δεν έχει δοθεί άλλου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρκάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.
Την δικογραφία θα χειριστεί ανακριτής ο οποίος και θα καλέσει σε απολογία τον κ. Σπυρόπουλο.

3 σχόλια

  1. ΣΕ ποιο ΚΟΜΜΑ πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή??? .
    =========================================
    Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος
    κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τις μισθοδοσίες των εκατοντάδων χιλιάδων προσληφθέντων υπαλλήλων, και τόσες άλλες σπατάλες και χαριστικές δανειοδοτήσεις,
    ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
    *Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή;
    *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
    Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?
    *Τι έγιναν τα λεφτά; Σε ποιό κόμμα πήγαν, όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.?
    Καλύπτετε τους ΚΛΕΦΤΕΣ??
    Μνήμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΟΡΜΠΑ !

    "Το δέλεαρ του δεκασμού από το αναιδές κεφάλαιο στους ευτελείς..."

    "Υπό το αυτό ιστορικό πρέπει να θεωρηθεί ως προφανής η ύπαρξη ικανών ενδείξεων περί τελέσεως πράξεων δωροδοκίας (άρθρο 236 Π.Κ.), συνισταμένης στην διάθεση σημαντικών χρηματικών ποσών, εκ μέρους των εχόντων εγκληματική συμμετοχή στην επίμεμπτη συναλλαγή, σε τρίτους, ο κύκλος των οποίων εκ μαρτυρικών εκτιμήσεων και υπονοιών μόνον προσδιοριζόμενος, αλλά και αναφερόμενος σε πολιτικούς χώρους συγκεκριμένους, δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξει προδικαστικώς, στο παρόν στάδιο της προκείμενης έρευνας και στη βεβαίωση της ταυτότητος συγκεκριμένων προσώπων, ως αποδεκτών προϊόντων του εγκλήματος της δωροδοκίας.

    Εκ τούτου όμως δεν εξέλιπαν οι ενδείξεις περί υπάρξεως δωροληψίας (άρθρο 235 Π.Κ.), περί της οποίας βεβαιότης εκφράζεται εκ σαφών μαρτυρικών εκτιμήσεων και υπονοιών κατευθυνομένων προς συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, οι οποίες δεν αναιρούνται εκ της σιωπής των υπόπτων.
    Διότι, είναι χαρακτηριστικό, ότι η εν προκειμένω σιωπή των υπόπτων, είτε ερμηνευθεί ως πρόσκαιρη υπερασπιστική τακτική σκοπιμότητος, αρκουμένη προς το παρόν σε υπαινιγμούς και επιφυλάξεις, είτε θεωρηθεί ως ελπίδα αναμονής επιεικούς δικαστικής κρίσεως - άγνωστον εκ ποίων λόγων υπάρξασα - δεν είναι άρνηση των παρανόμων στοιχείων της επίμαχης συναλλαγής.
    Είναι - και τούτο μαρτυρείται εκ της προσεκτικής εκτιμήσεως των δοθεισών καταθέσεών τους - σιωπή πολυσήμαντη και αναμένουσα τον κατά την κρίση τους κατάλληλο χρόνο της προβολής επιχειρημάτων και αποκαλύψεων (είναι σαφής η περί τούτου δήλωση του Σοφοκλή ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗ στον δημοσιογράφο ΝΤΑΣΚΑ).
    Ετσι εξηγείται η σιωπή των υπόπτων στο στάδιο αυτό.
    Διότι, ο κύκλος της ερευνωμένης συμμετοχικής εγκληματικής δράσεως είναι ευρύς,
    αλλά και η επίμεμπτη περί αυτής γνώση βαρύνει πολλούς.
    Και είναι γεγονός, ότι η άνομη συναλλαγή του δεκασμού,
    το δέλεαρ του οποίου προσφέρεται αφειδώς από το αναιδές κεφάλαιο
    στους ευτελείς, εξηγεί και εκτρέφει τον κύκλο της εγκληματικής
    δραστηριότητος, της ανοχής των πολλών και της άνομης σιωπής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ κουκουλώθηκε (σήμερα) στη Βουλή!
    5/06/2016 07:02:00 μ.μ.

    Το ηθικό πλεονέκτημα...που λέγαμε.

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που απαλλάσσει τον Σταθάκη από ποινικά αδικήματα κατάχρησης και κακοδιαχείρησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης..
    Οπως εγινε γνωστό μεταξύ των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο Ασφαλιστικό είναι και αυτή που καταργεί καταλογισμούς σε στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης για κακοδιαχείριση κονδυλίων, μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται αστικά και ποινικά και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
    Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση είχε κατατεθεί ξανά σε νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας και είχε αποσυρθεί λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή, λόγω του σάλου και των αντιδράσεων που δημιούργησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση