GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΙΚΟΝΕΣ: Ανεμοστρόβιλος στο Κατάκολο έσπειρε την καταστροφή

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ουδείς όμως δεν περίμενε ότι η μανία του χθεσινού αέρα θα αφήσει πίσω της τό...


Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ουδείς όμως δεν περίμενε ότι η μανία του χθεσινού αέρα θα αφήσει πίσω της τόσες πολλές ζημιές.
Τουλάχιστον δύο φορές το λιμάνι του Κατακόλου βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας. Ανεμοστρόβιλοι που σάρωσαν την περιοχή πέρασαν μέσα από το λιμάνι και προκάλεσαν παρά πολλά προβλήματα και ζημιές. Τις πρωινές ώρες στο αλσύλλιο του Κατακόλου οι ευκάλυπτοι δέχθηκαν τη μανία των ανέμων και έσπασαν πάρα πολλά δέντρα. Παρακείμενες επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος υπέστησαν ζημιές είτε από την πτώση τμημάτων των δέντρων είτε από τη μανία των ανέμων που παρέσυραν είδη εξοπλισμού, όπως ομπρέλες και καρέκλες. Στην πλατεία του Κατακόλου τα πλατάνια λύγισαν και παρέσυραν επίσης φωτιστικά σώματα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες ζημιές.
Όμως στο λιμάνι παρασύρθηκαν και παγκάκια και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στη θάλασσα. Ζημιές υπέστησαν από την πτώση των δέντρων και σπίτια. Μεγάλοι κορμοί διέλυσαν μάντρες και έσπασαν τοίχους προκαλώντας αρκετά μεγάλες ζημιές.
Κι ενώ πίστευαν όλοι πως αφότου κόπασε η μανία των ανέμων, τα δύσκολα είχαν περάσει για την περιοχή, ένας δεύτερος ανεμοστρόβιλος πέρασε αυτή τη φορά μέσα από το χώρο της μαρίνας. Ιστιοφόρα που βρίσκονταν προς φύλαξη ή επισκευές στη χερσαία ζώνη παρασύρθηκαν από τους ανέμους και έπεσαν πάνω σε άλλα προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Όμως παρασύρθηκαν και μικρότερα σκάφη που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.
Δείτε φωτογραφίες από το ilialive.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση