GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα που "χτυπούσε" σπίτια στην Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκαν δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Καλαμάτα σε χωριά της περιοχής, καθώς και χωριά του δήμου Χανίων Κρήτης, εν...


Εξιχνιάστηκαν δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Καλαμάτα σε χωριά της περιοχής, καθώς και χωριά του δήμου Χανίων Κρήτης, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά έντεκα άνδρες, από 17 έως 36 ετών και δύο γυναίκες 19 και 46 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τους ανωτέρω, συνελήφθη στην Καλαμάτα ένας 30χρονος, ύστερα από ένταλμα σύλληψης, του ανακριτή Καλαμάτας και σε βάρος όλων των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της Ασφάλειας Καλαμάτας και έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων που περιήλθαν στην κατοχή τους, εξακριβώθηκε ότι η ομάδα των 13 ατόμων, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2015, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια.

Όπως προέκυψε, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από τις 10 Οκτωβρίου 2015 έως και τις 7 Αυγούστου 2016, διέπραξαν συνολικά σαράντα έξι κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Καλαμάτα και σε χωριά της περιοχής, καθώς και μία κλοπή σπιτιού σε χωριό των Χανίων Κρήτης.

Οι δράστες από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα κ.ά., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Ο 30χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση