GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΚΑΥΤΑ ερωτήματα για να κανάλια...

Τσιακανικας Κωστης   Απορία ψάλτου βήξ ? ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 246 ΕΚΑΤ. ΚΑΙ ...ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 351 ΕΚΑΤ.! Την περασμένη Κυριακή, &qu...

Τσιακανικας Κωστης 

Απορία ψάλτου βήξ ?
ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 246 ΕΚΑΤ.
ΚΑΙ ...ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 351 ΕΚΑΤ.!


Την περασμένη Κυριακή, "χωρίς κραυγές και ψιθύρους" απηύθυνα στην Κυβέρνηση- για λογαριασμό των συναδέλφων μου που αγωνιούν για το μέλλον των οικογενειών τους-,μερικά ερωτήματα που φρονώ οτι πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα λεπτομερώς.
-Γιατί μόνο εάν απαντηθούν δεν θα την κατηγορήσει κανείς ότι καταστρέφει τις καριέρες και τις ζωές τους στο βωμό πολιτικών σχεδιασμών και κομματικών συμφερόντων...
-Γιατί μόνο εάν απαντηθούν θα δικαιολογηθεί ο τρόπος που επιλέχθηκε για την αδειοδότηση των καναλιών, παρότι γνώριζε οτι βλάπτει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο συμφέρον και...
-Γιατί μόνο εάν απαντηθούν με απόλυτη σαφήνεια δεν θα υπάρχουν σκιές περί δημοκρατικού ελλείμματος και σκόπιμης δημιουργίας ολιγοπωλίου .
Η «δίκη προθέσεων» δεν είναι επιλογή μας. Γι αυτό περιμένουμε απαντήσεις...

Ίσως γινόμαστε ενοχλητικοί που ρωτάμε, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας...
Θυμίζω τι ρωτήσαμε την Κυβέρνηση:

-Πότε θα μας εξηγήσετε επαρκώς τον αριθμό 4? -Γιατί θολώνατε τα νερά μιλώντας πότε για θεματικές ,πότε για περιφερειακές και.. ποτέ για τη συνολική εικόνα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου της επόμενης μέρας?
-Γιατί παρακάμφθηκε το ΕΣΡ και γιατί επιλέξατε το βάρος των προσωπικών αποφάσεων με τη βεβαιότητα ότι θα οδηγηθείτε σε αντισυνταγματικούς δρόμους?
-Γιατί δεν αφήσατε την διαφήμιση να είναι ο ρυθμιστής μιας αγοράς που θα λειτουργεί ελεύθερα με ακόμα πιο αυστηρούς κανόνες? Δεν θα ακριβύνει η διαφήμιση λόγω ολιγοπωλίου ? Τελικά, δεν θα την πληρώσει ο καταναλωτής στα ράφια?
-Η δημοπρασία διατυμπανίζατε ότι στόχευε σε βιώσιμα κανάλια !Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα είναι ,με τέτοιου ύψους τίμημα μόνο για τον "αέρα" τους ?Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα τα σπρώξετε σε εξαρτήσεις και δανεισμούς ?Η μήπως αυτό είναι «ευχής έργο» ?
-Γιατί δεν φροντίσατε στον σχετικό νόμο να διασφαλίσετε το καθεστώς εργασίας (συμβάσεις, μισθοί, προϋπηρεσίες, επιδόματα, εισφορές κλπ) και την επιβίωση του Ταμείου των δημοσιογράφων? Με προγράμματα του ΟΑΕΔ θα λύσετε το πρόβλημα ?

Και κυρίως…

-Γιατί αποκρύπτετε ότι τα έσοδα των € 240 εκ που θα καταβάλλουν οι τέσσερεις αδειούχοι για μία 10ετή άδεια είναι πολύ λιγότερα από τα έσοδα που θα ελάμβανε το κράτος εάν λειτουργούσαν οι σημερινοί τηλεοπτικοί σταθμοί? Πόσα εκατομμύρια θα χάσετε στη δεκαετία από τη μη λειτουργία των καναλιών που ετέθησαν εκτός? Γιατί πανηγυρίζετε αντί (τουλάχιστον) να προβληματίζεστε?

Στο τελευταίο ερώτημα υπάρχει απάντηση και μάλιστα με τεκμηρίωση που βασίζεται στην πιο ρεαλιστική και λιγότερο αισιόδοξη ανάλυση!
Αντί να χαίρεστε ,λοιπόν, που πήρατε 246 εκατομμύρια ευρώ για μια δεκαετία ,να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό γιατί θα του στερήσετε τουλάχιστον 351 εκατομμύρια ευρώ !!! Διότι τόσα θα του στερήσετε! Αδιαφορώντας μάλιστα για το γεγονός οτι υποβάλλεται σε δοκιμασία ζωής τουλάχιστον 1400 επαγγελματίες και τις φαμίλιες τους.

Ένα συμπέρασμα κι ένα τελευταίο ερώτημα...
Πράγματι δικαιολογείται επένδυση 120 εκατομμύριων για τη λειτουργια τεσσάρων καναλιών( με μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο)! Όμως αυτά που πλειοδότησαν αναγκάστηκαν, -με τις μεθοδεύσεις της δημοπρασίας που σε… παγκόσμια πρεμιέρα οργανώσατε- ,να πληρώσουν μόνο για το «αέρα» εκπομπής σχεδόν τα διπλάσια ! Αλήθεια ,πως φαντάζεστε την τηλεόραση αύριο?
ΥΓ… Οι ασπιρίνες που μοιράζετε δεν θεραπεύουν την ανίατη ασθένεια που προκαλέσατε!
ΥΓ2…Αν δεν απαντήσετε σε μας, τουλάχιστον απαντήστε στα στελέχη σας, που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με μας και αντιδρούν.
ΥΓ3…Εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στο Δίκαιο και στα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση