GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία - Υπό όρους η βοήθεια στις ΗΠΑ για τη Ράκα της Συρίας

Η Τουρκία θέλει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στη στρατιωτική επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από το προπ...


Η Τουρκία θέλει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ στη στρατιωτική επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από το προπύργιό τους στη Ράκα της Συρίας, υπό τον όρο ότι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν οι Κούρδοι αντάρτες, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Άγκυρα στηρίζει τους Άραβες και τους Τουρκμένους αντάρτες που κατέλαβαν τον περασμένο μήνα την πόλη Τζαράμπλους, σε μια επιχείρηση-αστραπή με την ονομασία "Ασπίδα του Ευφράτη".
"Ο υπουργός Εξωτερικών και οι στρατιωτικές αρχές είναι σε διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της Ράκας" είπε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσα στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στην Τουρκία. Διευκρίνισε ότι η τουρκική πλευρά έχει διαμηνύσει τους όρους της στην Ουάσινγκτον.
"Το να κάνουμε ένα κοινό βήμα είναι σημαντικό για εμάς. Αν οι ΗΠΑ δεν συμπεριλάβουν στην υπόθεση το PYD και τις YPG (σ.σ. το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης και τη στρατιωτική πτέρυγά του, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού), μπορούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη με τις ΗΠΑ", είπε ο Πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Την περασμένη εβδομάδα Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εξοπλίσουν τους Κούρδους της Συρίας. Ο Ερντογάν σημείωσε ότι ρώτησε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το θέμα αυτό και εκείνος του απάντησε ότι δεν γνωρίζει να έχουν γίνει παραδόσεις όπλων στους Κούρδους μαχητές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση