GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ελβετοί είπαν "ναι" στις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις

Σε 66% υπολογίζεται το ποσοστό των Ελβετών που υπερψήφισαν τον νόμο ο οποίος επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να παρακολουθούν...


Σε 66% υπολογίζεται το ποσοστό των Ελβετών που υπερψήφισαν τον νόμο ο οποίος επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τη δραστηριότητα των χρηστών του διαδικτύου, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, δύο στους τρεις Ελβετούς ψήφισαν «ναι» στο σημερινό δημοψήφισμα, παρόλο που οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών προέβλεπαν πολύ χαμηλότερο ποσοστό, γύρω στο 53-58%.

Ταυτόχρονα, γύρω στό 60% υπολογίζεται το ποσοστό των ψηφοφόρων που τάχθηκαν κατά της αύξησης των συντάξεων, καθώς η κυβέρνηση τους έπεισε ότι το οικονομικό κόστος μιας τέτοιας ενέργειας θα ήταν δυσβάσταχτο.

Τέλος, οι πολίτες απέρριψαν, με ποσοστό 63%, μια πρωτοβουλία πολιτών, την οποία είχαν υιοθετήσει οι Πράσινοι, ζητώντας να μειωθεί η κατανάλωση των φυσικών πόρων.

Ο νόμος για της παρακολουθήσεις είχε ψηφιστεί από το κοινοβούλιο το 2015. Όμως το Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι Πράσινοι και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί, όπως το Κόμμα των Πειρατών, ζήτησαν τη διενέργεια δημοψηφίσματος εκφράζοντας φόβους για «παρεκτροπές» των υπηρεσιών, όπως εκείνες που κατήγγειλε ο Έντουαρντ Σνόουντεν για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση