GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Η ΕΕ επιτέλους να μοιράσει τα βάρη και την ευθύνη - ΒΙΝΤΕΟ

«Η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση και η Ευρώπη δεν μπορεί να την αντιμετωπίζει αποσπασματικά με αναφορά μονάχα στην...


«Η προσφυγική κρίση είναι παγκόσμια και ευρωπαϊκή κρίση και η Ευρώπη δεν μπορεί να την αντιμετωπίζει αποσπασματικά με αναφορά μονάχα στην χώρα πρώτης υποδοχής και στις χώρες εισόδου, αλλά πρέπει ως ένα κοινό πρόβλημα να το αντιμετωπίσει συλλογικά», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της «μίνι» Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, στη Βιέννη. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να μοιράσει τα βάρη και την ευθύνη και η διαδικασία της μετεγκαταστάσης να γίνει πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. 

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος» τόνισε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική επιτροπή Ασύλου εξετάζει το 30% των αιτήσεων ασύλου σε όλη την Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της διατήρησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και ζήτησε την ενίσχυση της Frontex ώστε να μπορέσει να γίνει μια αποτελεσματική δουλειά.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι από τη Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη «όπου συζητούσαμε ως κεντρικό παγκόσμιο πρόβλημα το προσφυγικό», βρέθηκε στην Αυστρία «που εξειδικεύσαμε ορισμένες πτυχές του». 

«Δεν μπορώ να κρύψω ότι μέσα στη Σύνοδο ακούστηκαν απόψεις και φωνές που καμία σχέση δεν έχουν με το κλίμα με το οποίο η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ως ένα πρόβλημα που έχει ανθρωπιστική διάσταση» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «αν από την πλευρά μας ως Ευρώπη δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, αν δεν υλοποιήσουμε μια δύσκολη συμφωνία, τότε θα βρεθούμε μπροστά ξανά σε μεγάλα αδιέξοδα και τότε είναι που ο φόβος της ανόδου του εθνικισμού, της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας θα γίνει ένας υπαρκτός και πραγματικός φόβος που θα οδηγήσει την Ευρώπη σε αδιέξοδο».

«Αυτό τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσα σήμερα», τόνισε ο κ. Τσίπρας 

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση