GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η Γαλλία καταργεί τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα

Παρελθόν θα αποτελούν για τη Γαλλία, σε λίγα χρόνια, τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε από ...


Παρελθόν θα αποτελούν για τη Γαλλία, σε λίγα χρόνια, τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε από τη γαλλική Βουλή απαγορεύει από το 2020 τη χρήση των τόσο συνηθισμένων πλαστικών σκευών, και θα επιτρέπει μόνο εκείνα που είναι κατασκευασμένα από βιολογικής προέλευσης υλικά και μπορούν να κομποστοποιηθούν.
Ο νόμος είναι ενταγμένος στο σχέδιο της ενεργειακής μετάβασης που έχει ως στόχο η χώρα να συμβάλλει πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει εκδηλώσεις επιδοκιμασίας από οικολογικές οργανώσεις, αλλά και την αντίδραση του οργανισμού «Pack2Go Europe» που εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Ο οργανισμός, που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους κατασκευαστές πλαστικών προϊόντων, υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάζονται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων.
«Απευθύνουμε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει το σωστό και να λάβει τα αναγκαία νομικά μέτρα κατά της Γαλλίας για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Αν δεν το πράξει, θα το κάνουμε εμείς» δήλωσε στο Associated Press ο Ίμον Μπέιτς, γενικός γραμματέας του οργανισμού.
Ο Μπέιτς επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως τα βιολογικής προέλευσης υλικά είναι πιο καλά για το περιβάλλον, τονίζοντας ότι η απαγόρευση μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη, καθώς οι καταναλωτές μπορεί να παρερμηνεύσουν κάποια πράγματα.
«Οι καταναλωτές μπορεί να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν αφήσουν τα προϊόντα αυτά στην ύπαιθρο μετά την χρήση, αφού είναι βιοδιασπώμενα στη φύση. Αυτό είναι ανοησία. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το πρόβλημα με τα σκουπίδια» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση