GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο ΒΙΝΤΕΟ από την καταστροφική φωτιά στη Θάσο

Εικόνες καταστροφής στη Θάσο, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περισσότερα από 10 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, οικισμο...


Εικόνες καταστροφής στη Θάσο, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περισσότερα από 10 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, οικισμοί εκκενώθηκαν και 5 πυροσβέστες τραυματίστηκαν.

Τα πύρινα μέτωπα, που ξεκίνησαν από κεραυνό τα ξημερώματα του Σαββάτου, κράτησαν επί ποδός τις πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι και η τεράστια έκταση των πυρκαγιών, οι οποίες αναζωπυρώνονταν.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, των εθελοντών και των εκατοντάδων κατοίκων στο νησί της Θάσου, έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρία τουλάχιστον πύρινα μέτωπα, προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιές στις Τοπικές Κοινότητες Ραχωνίου, Πρίνου και Μαριών.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση πολλών εστιών στις παραπάνω περιοχές του νησιού, με αποτέλεσμα οι φωτιές να προχωρήσουν επικίνδυνα και λίγο έλλειψε να περικυκλωθούν τα χωριά.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ξεκίνησαν και πάλι ρίψεις νερού και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλα τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ οι φωτιές έχουν τεθεί σε πλήρη έλεγχο, ωστόσο τονίζεται πως πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε drone στις πληγείσες περιοχές του νησιού.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, ENA CHANNEL GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση