GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαράλαμπος Αθανασίου: Η Λέσβος δεν αντέχει

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, χαρακτήρισε «έκρυθμη», την κατάσταση που επικρατεί...


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, χαρακτήρισε «έκρυθμη», την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, μετά την φωτιά στο hot spot.

«Υπάρχει ένα αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους που είδαν τους πρόσφυγες να σφάζουν τα ζώα του και να καίνε τα ελαιόδεντρα για να ζεσταθούν» δήλωσε ο κ. Αθανασίου μιλώντας στο «Πρακτορείο» και πρόσθεσε ότι ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει σύσκεψη για το βράδυ, στις 20.00, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. Ο βουλευτής της ΝΔ, σημείωσε πως το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ηρεμία και αποτελεσματικές κινήσεις.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση εθελοτυφλεί και έχει αφήσει να σωρευτούν περίπου 7000 πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, όταν ο χώρος υποδοχής (Hot Spot) μπορεί να φιλοξενήσεις μόλις 800.       «Βλέπω παλινωδίες» είπε και συμπλήρωσε: «Στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας, μου απαντούσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση του νησιού και την ίδια ώρα συνάδελφος σας δημοσιογράφος αποκάλυπτε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέο Hot Spot» τόνισε και υπογράμμισε ότι η Λέσβος έχει ήδη καταστραφεί και δεν αντέχει.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα τα επεισόδια να πυροδότησε φήμη, για μαζική επαναπροώθηση των προσφύγων στην Τουρκία, απάντησε πως αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία, Άγκυρας- ΕΕ.
Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση της Ελλάδας και την απόφαση να καταστήσει συνομιλητή την Τουρκία για το προσφυγικό, καθώς σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η γειτονική χώρα αποδεικνύεται αναξιόπιστη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και των δεσμεύσεων που ανέλαβε για την επίλυση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση