GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ με τον «Κανένα»! Ανοίγει η ψαλίδα Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ...

«Καλπάζει» η αδιευκρίνιστη ψήφος! Η δημοσκόπηση της MRB για τη  Realnews  αναδεικνύει με τον πλέον ανάγλυφο και ενδεικτικό τρόπο τον πρ...


«Καλπάζει» η αδιευκρίνιστη ψήφος! Η δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews αναδεικνύει με τον πλέον ανάγλυφο και ενδεικτικό τρόπο τον προβληματισμό των πολιτών απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και την αποστασιοποίησή τους από προγράμματα, προτάσεις και υποσχέσεις.
Η Ν.Δ. διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που φαίνεται να διεξάγεται… μάχη για τέσσερις στο κατώφλι του 3%. Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, μπορεί να προέκυπτε ακόμη και… εννιακομματική Βουλή.

Στην πρόθεση ψήφου πρώτη έρχεται η Ν.Δ. με 24,2% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 16,9%, Χρυσή Αυγή 6,3%, ΠΑΣΟΚ-Δημ.Συμπαράταξη 5,6%, ΚΚΕ 4,6%, Ενωση Κεντρώων 2,5%, Ανεξ. Ελληνες 2,4%, Ποτάμι 2,1%, Πλεύση Ελευθερίας 2,1%, Λαϊκή Ενότητα 1,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 28,8%.

Οπως προκύπτει, μαζί με την ψαλίδα που ανοίγει υπέρ της Ν.Δ., αυξάνεται παράλληλα και η αδιευκρίνιστη ψήφος, η οποία «τροφοδοτείται» από τη δεξαμενή των «απογοητευμένων» ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες πάντως, όπως προκύπτει από την παράσταση νίκης, προεξοφλούν εκλογική επικράτηση της Ν.Δ. σε ποσοστό 59,6%, έναντι 20,6% που θεωρεί πιθανή μια εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιφυλακτικοί
Πάντως οι ψηφοφόροι που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση δείχνουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντι στους δύο διεκδικητές της εξουσίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει καταφανώς του Αλέξη Τσίπρα (30,4% έναντι 19,3%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, όπως και η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ (28,6% έναντι 18,5%) στην ικανότητα διακυβέρνησης.
Εντούτοις, και στις δύο ερωτήσεις, σχεδόν ένας στους δύο πολίτες γυρίζει την πλάτη και στις δυο επιλογές. Το «κανένας» στην καταλληλότητα φθάνει στο 48,3%, ενώ στην αντίστοιχη ερώτηση για την ικανότητα διακυβέρνησης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., το «κανένα από τα δύο» σκαρφαλώνει στο 51,4%.
Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά;», οι πολίτες απάντησαν: Κανένα 44,5%, Ν.Δ. 30,3% και ΣΥΡΙΖΑ 22,8%. Αντιθέτως, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε αν κέρδιζε έστω και με μία ψήφο διαφορά;», ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται… πρώτος με 43,2%, ακολουθεί η Ν.Δ. με 29,1% και το «κανένα από τα δύο» συγκεντρώνει 23,6%.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση