GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Κοπεγχάγη λειτουργούν και δωμάτια χρήσης ναρκωτικών

Τον περασμένο μήνα, άνοιξε στην πρωτεύουσα της Δανίας, ένας τύπου πολυχώρος με πολλαπλά δωμάτια στα οποία γίνεται χρήση ναρκωτικών ...


Τον περασμένο μήνα, άνοιξε στην πρωτεύουσα της Δανίας, ένας τύπου πολυχώρος με πολλαπλά δωμάτια στα οποία γίνεται χρήση ναρκωτικών από ήδη χρήστες.
Το H17 είναι το νέο "δωμάτιο" χρήσης ουσιών που χρηματοδοτήθηκε, μερικώς, από το δήμο της Κοπεγχάγης. Ο χώρος είναι 1000 τ.μ. και απευθύνεται σε τοξικοεξαρτημένους οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν τις ναρκωτικές ουσίες (να καπνίζουν, να κάνουν ενέσεις κλπ) σε ένα αποστειρωμένο, επιβλεπόμενο, υποστηρικτικό περιβάλλον μακριά από τα βλέμματα των περαστικών και χωρίς να "προκαλούν" τις γειτονιές.
Παράλληλα, οι τοξικομανείς θα μπορούν να κάνουν και χρήση υπηρεσιών όπως τη φροντίδα ενός νοσηλευτή που θα περιποιείται τις όποιες πληγές και τα αποστήματα και τη ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.
Οι εγκαταστάσεις του H17 (στο Halmtorvet, στη συνοικία Vestrebro) εδράζονται κοντά σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης, για κίνητρο, οπότε αν ο οιοσδήποτε χρήστης νιώσει την ανάγκη να ή είναι έτοιμος να "καθαρίσει", η πρόσβαση να είναι ευκολότερη. Το H17 είναι αποτέλεσμα προσπαθειών αρκετών χρόνων και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα -διάσπαρτα ανά τον κόσμο- δωμάτια χρήσης ναρκωτικών.
"Πρωταρχικός μας στόχος είναι να μειωθούν οι επιπτώσεις από τις βλαβερές συνέπειες που έρχονται με τη διαβίωση με την τοξικομανία στο δρόμο", λέει η Louise Runge Mortensen, επικεφαλής του H17, στο politiken.dk. "Εδώ μπορούν να κάνουν χρήση σε ένα ασφαλές περιβάλλον και επειδή επικρατεί ησυχία και υπάρχει ασφάλεια, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα σκεφτούν να μιλήσουν με κάποιον από τους θεραπευτές", συμπλήρωσε.






Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση