GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ! ΠΕΡΑΣΑΝ την τροπολογία για την Περιστέρα. Τι προβλέπει...

Με μία «νομοτεχνική βελτίωση» μόλις 25 γραμμών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πέρασε κυριολεκτικά... νύχτα διάταξη η οποία μετατρέπει σ...

Με μία «νομοτεχνική βελτίωση» μόλις 25 γραμμών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης πέρασε κυριολεκτικά... νύχτα διάταξη η οποία μετατρέπει σε διδάσκοντες ΑΕΙ μέχρι και 2.000 άτομα που απασχολούνται ως Εργαστηριακό Προσωπικό (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και αφορά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.
Οπως καταγγέλλει ο βουλευτής - τομεάρχης Παιδείας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, η εν λόγω «νομοτεχνική βελτίωση» πέρασε ενσωματωμένη σε άσχετο άρθρο ήδη κατατεθείσας τροπολογίας στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση» που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η «βελτίωση» Φίλη πέρασε με «πονηρό τρόπο», ενώ είχε «αποκρουστεί» τον περασμένο Μάιο, οπότε και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε κατηγορηθεί για κατάθεση «φωτογραφικής διάταξης» υπέρ της Περιστέρας Μπαζιάνα.
«Μάλιστα, τότε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Αναγνωστοπούλου είχε συμφωνήσει και απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία θα ανέτρεπε πλήρως τον προγραμματισμό των πανεπιστημίων. Ενα θέμα που ασφαλώς χρειάζεται διάλογο και συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, και όχι να περνάει “εν κρυπτώ και παραβύστω”'» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς. Ο ίδιος κατηγορεί τον κ. Φίλη ότι την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής περιέγραψε παραπλανητικά το περιεχόμενο της νομοτεχνικής βελτίωσης στην Ολομέλεια.

Η ρύθμιση
«Η δεύτερη (σ.σ.: νομοτεχνική) αφορά τη γνωστή ρύθμιση -μπήκε σε παλαιότερες συνεδριάσεις το θέμα- για τους καθηγητές, τους υπηρετούντες λέκτορες των ΑΕΙ και τους καθηγητές εφαρμογών των ΤΕΙ, δηλαδή το θέμα των ΕΔΙΠ, όπου δίνουμε μια λύση» ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής.
«Είτε δεν ήξερε τι περιείχε είτε ήξερε και σκοπίμως το έκρυψε. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ούτε καν συνεννοήθηκε με την κυρία Αναγνωστοπούλου, προκειμένου, ως καθ' ύλην αρμόδια, να εξηγήσει τη “νομοτεχνική βελτίωση”, όπως είχε κάνει τον Μάιο.
Επιπλέον, κατά περίεργη σύμπτωση, η συγκεκριμένη “νομοτεχνική βελτίωση” δεν έφτασε ποτέ στον χώρο από όπου τις προμηθεύονται οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών» σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Φίλη.
"δημοκρατία"

3 σχόλια

  1. Αν αυτό είναι, μαζί με τόσα και τόσα άλλα, το "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς", τότε ποιό είναι το ανήθικο;
    Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, θρασείς και ξετσίπωτοι.
    Μέχρι να γκρεμοτσακιστούν από την εξουσία, ΔΕΝ θα έχουν αφήσει όρθιο τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?
    Και η κυρία Περιστέρα,
    να μη καταλάβει μία θέση, σαν την Δόκτωρ Νατάσα Καραμανλή???????

    Από νηπιαγωγός, χειρουργός στο Λονδίνο, σε χρόνο μηδέν! 10.10.10
    ===============================================================
    Η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όπως είναι γνωστό, έκανε στροφή 180 μοιρών στον επαγγελματικό προσανατολισμό της. Έτσι από τις αίθουσες του νηπιαγωγείου, βρέθηκε σε αυτές του χειρουργείου θώρακος στο μελαγχολικό Λονδίνο...

    Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, βρέθηκε στο διασημότερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου, King's College Hospital, στα πλαίσια της ειδίκευσής της στη γενική χειρουργική. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

    *Πριν από 10 χρόνια η Νατάσα πήρε το πτυχίο της νηπιαγωγού.

    Αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει γιατρός. Δοκιμάζεται στις κατατακτήριες
    --------------------------------------------------------------------------------
    εξετάσεις και σημειώνει τεράστια επιτυχία. Περνάει Ιατρική και καταφέρνει να αποκτήσει
    -------------------------------------------------------------------------------
    διδακτορικό, πριν καν πάρει το πτυχίο της. Αυτό το κάνουν μόνο οι διάνοιες ή οι ευνοημένοι
    ---------------------------------------------------------------------------------
    φοιτητές.

    *Το 2004 αποκτά το πτυχίο της και μπαίνει σε λίστα αναμονής για το αγροτικό της. Είχε όμως τύχη βουνό, καθώς αυτό ξεκίνησε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Νεμέας αλλά ως αποσπασθείσα γιατρός, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας υπαίθρου το πέρασε στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Κορίνθου.

    *Τον Σεπτέμβριο του 2005 πιστοποιείται η έκτιση της αγροτικής της θητείας.

    *Δύο χρόνια μετά το αγροτικό της (αντί για 4 ή 8 όπως γίνεται συνήθως) ξεκινά η ειδίκευσή της στην Α' Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου.

    *Δύο χρόνια μετά προάγεται σε βοηθός Α'. Οι κακές γλώσσες μιλούν για ευνοϊκή μεταχείριση...
    Συμμετέχει σε σεμινάρια κλινικών και πανεπιστημίων του εξωτερικού. Από τα φοιτητικά της ακόμη χρόνια συνυπόγραφε μελέτες με καταξιωμένους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής. Απίστευτο, κι όμως πραγματικότητα .
    * Οκτώβριος του 2010 και βρίσκεται πλέον στο Λονδίνο προσπαθώντας να αποκτήσει τη γνώση και τη δεξιότητα ενός χειρουργού θώρακος!

    Δεν παύει όμως να είναι σύζυγος και μητέρα.
    Σύμφωνα με τη RealNews ύστερα από 20 ημέρες παραμονής στο Λονδίνο επέστρεψε στη Ραφήνα. Στις 20:15 το βράδυ της Πέμπτης, προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος κι έτρεξε κοντά στην οικογένειά της, που τόσο της έλειψε.
    Ο Αλέξανδρος και η Αλίκη την περίμεναν στην εξώπορτα ενώ ο Κώστας Καραμανλής λίγο πιο πίσω. Εκείνη αφού τους αγκάλιασε άνοιξε τη βαλίτσα της και τους μοίρασε δώρα. Στο Λονδίνο ταλαιπωρείται και κουράζεται αρκετά μελετώντας. Σήμερα αναχωρεί πάλι για το Λονδίνο.
    Ετσι καταστρέφουν την Ελλάδα οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ !

    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε δόλιε Στέλλιο Μπαζιάνα,
    που να ήξερες για ποιόν εγωνιζόσουνα.
    Τώρα η ανηψιά σου ξαργυρώνει τους αγώνες σου
    για να γίνει μια ακόμα αγράμματη καθηγήτρια στα καταδυναστευόμενα
    ελληνικά πανεπιστήμια και στην ψωροκώσταινα που την κθυβερνάνε αγράμματα
    ανθρωπάκια σαν τον 'Κουράδα', τον γιό της Μαργαρίτας και τον γιό του εργολάβου της Χούντας.
    Να δούμε τι άλλο θα δούμε ακόμα και πότε θα ξυπνήσουμε να τους πάρουμε φαλάγγι για να ξεβρωμίσει ο τόπος και να δούμε άσπρη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση