GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάσημα προϊόντα που βγάζει η κρητική γη

Αν για κάτι φημίζεται η κρητική γη αυτό δεν είναι άλλο από τα διάσημα, τοπικά προϊόντα της. Τυροκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, μέλι, παξιμ...


Αν για κάτι φημίζεται η κρητική γη αυτό δεν είναι άλλο από τα διάσημα, τοπικά προϊόντα της. Τυροκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, μέλι, παξιμάδια, ρακή και κρασί με υψηλή θρεπτική αξία, πλούσια γεύση και μεστά αρώματα θα αποτελέσουν σίγουρα τα αγαπημένα σας κατά την διάρκεια της διαμονής σας σε κάποιο από τα πανέμορφα μέρη της.
Και σίγουρα μία συσκευασία από το καθένα θα τοποθετηθεί στις αποσκευές σας στο ταξίδι της επιστροφής.

Τυροκομικά Προϊόντα

tyrokomika_edited
Η ενασχόληση με την κτηνοτροφία και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη και φημισμένη σε ολόκληρη την Κρήτη. Έτσι, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της παραμονής σας σε κάποιο από τα πανέμορφα μέρη της δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε ή και να προμηθευτείτε για το σπίτι κάποιο από τα πεντανόστιμα ντόπια τυροκομικά προϊόντα, όπως το πηχτόγαλο Χανίων (φρέσκο μαλακό τυρί με κρεμώδη υφή και ελαφρώς ξινή γεύση που παράγεται μόνο στα Χανιά), η παραδοσιακή γραβιέρα Κρήτης (σκληρό τυρί που χρειάζεται 3 μήνες ωρίμανσης για να πωληθεί προς κατανάλωση), το κεφαλοτύρι (παράγεται από μείγμα πρόβειου και γίδινου γάλακτος) και το ανθότυρο (μαλακό τυρί που προέρχεται από την προσθήκη φρέσκου γάλακτος στο τυρόγαλα).

Ελαιόλαδο

shutterstock_253044214_edited
Αν ένα προϊόν αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κρήτη, αυτό δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο, για την παραγωγή του οποίου μάλιστα υπάρχουν αναφορές από την εποχή των αρχαίων Μινωιτών. Το προϊόν που φτάνει στα χέρια σας φημίζεται για την κορυφαία ποιότητά του, αφού το έδαφος και το κλίμα του νησιού ευνοούν την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων και, κατά συνέπεια, την παραγωγή του ελαιολάδου.
Με ιδιαίτερα υψηλή θρεπτική και βιολογική αξία, το κρητικό ελαιόλαδο (το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το καλύτερης ποιότητας) αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής με ιδιαιτέρως ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Ρακή

raki_edited
Γνωστή και ως τσικουδιά, η κρητική ρακή είναι το πιο χαρακτηριστικό ποτό του νησιού, το οποίο θα σας βάλουν να δοκιμάσετε οπουδήποτε κι αν πάτε. Αποτελούμενο από περίπου 37% αλκοόλ, είναι ιδιαιτέρως δυνατό και προέρχεται από στέμφυλα, τα τσίκουδα των σταφυλιών που μένουν μετά το πάτημά τους για την εξαγωγή του μούστου κατά τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.
Η τσικουδιά της Κρήτης δεν περιέχει γλυκάνισο, όπως συνηθίζεται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Γι' αυτό, αν προσθέσετε νερό, θα δείτε ότι το χρώμα της δεν θα αλλοιωθεί καθόλου. Η απόσταξή της είναι πραγματική επιστήμη για τους περισσότερους, ενώ η όλη διαδικασία παραγωγής της, γνωστή και ως «καζάνι», αποτελεί καλή αφορμή για γλέντι με φαγητό και ποτό μέχρι πρωίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση