GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Το Σύνταγμα και ο λαός δε θέλουν διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους

Με την επίκληση του Συντάγματος, αλλά και του λαϊκού αισθήματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, απέρριψε κάθε συζήτηση για διαχ...


Με την επίκληση του Συντάγματος, αλλά και του λαϊκού αισθήματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, απέρριψε κάθε συζήτηση για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Εμείς θεωρούμε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι συγκεκριμένο. Αναφέρεται στους άρρηκτους δεσμούς της Ορθοδοξίας με την Πολιτεία και από τη στιγμή που παραμένει αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσει οποιαδήποτε συζήτηση για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους». 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός βάδισαν πολλά χρόνια μαζί και τέτοιου είδους αλλαγές είναι που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα, με τις οποίες δεν συμφωνεί και το αίσθημα του ελληνικού λαού. 

Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λέγοντας ότι ο κ. Ιερώνυμος δέχθηκε με χαρά την πρόταση του πρωθυπουργού, από το βήμα της Βουλής, να γίνει διάλογος με την Εκκλησία από την αρχή, «προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η συγγραφή των νέων βιβλίων και οι πιθανές αλλαγές στα Θρησκευτικά». «Κι αυτό είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη και πράγματι απέδειξε και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αλλά και ο μακαριότατος, όπως πιστεύω θα είναι και απόφαση της Ιεραρχίας, ότι με τον διάλογο όλα λύνονται», εκτίμησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. «Οφείλουμε όλοι να συζητήσουμε με την Εκκλησία», συμπλήρωσε. 

Πάντως, δεν έκρυψε τη διαφωνία του με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, για το ζήτημα των Θρησκευτικών, σημειώνοντας πως «διαφωνούμε μεν και μάλιστα δημοσίως πολλές φορές, αυτό άλλωστε επιτάσσει η Δημοκρατία», αλλά «δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι για πρώτη φορά φέτος, στη δική του θητεία και μετά από πολλά χρόνια, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση