GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα μονοήμερο στο Ναύπλιο

Η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας, στην Πελοπόννησο, και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο, αποτελεί πάντα μια καλή...


Η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας, στην Πελοπόννησο, και μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο, αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή.
Απέχει 136 χλμ. από την πρωτεύουσα και μία ημέρα είναι αρκετή για να γνωρίσετε από κοντά μία από τις ομορφότερες πόλεις μας. Με μια ένδοξη και λαμπρή ιστορία, είναι σίγουρο πως η δεύτερη πρωτεύουσα της Ελλάδας, μετά την Αίγινα και πριν την Αθήνα, θα σας ξελογιάσει με την ομορφιά της.
Με σήμα κατατεθέν το περίφημο ενετικό φρούριο στο λόφο Παλαμήδι, που είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης και προσφέρει πραγματικά εκπληκτική θέα, ξεχωρίζει για τη βενετσιάνικη αισθητική, η οποία αποτυπώνεται μέχρι και σήμερα στα κτήριά του.
ΝΑΥΠΛΙΟ
Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο Ναύπλιο πρέπει να επισκεφτείτε το περίφημοΜπούρτζι, το μικρό φρούριο που είναι χτισμένο πάνω σε μια νησίδα πολύ κοντά στο λιμάνι και την πλατεία Συντάγματος -η πιο ιστορική πλατεία της πόλης, στην οποία έκαναν τα σχέδιά τους οι οπλαρχηγοί της Ελληνικής Επανάστασης του 1821- με το εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μουσείο (τηλ. +30 27520 27502, Τρίτη-Κυριακή: 08.30-15.00).
Επίσης, αξίζει να δείτε το Βουλευτικό, ένα καλοδιατηρημένο τζαμί, όπου στεγάστηκε η πρώτη Βουλή της χώρας, το Παλιό Τζαμί, γνωστό σήμερα και ως Τριανόν, και την Ακροναυπλία, την ακρόπολη και το παλαιότερο από τα φρούρια της πόλης, που προσεγγίζεται μόνο από το βόρειο τμήμα της.
ΝΑΥΠΛΙΟ
Στα σοκάκια γύρω από την κεντρική πλατεία συγκεντρώνεται όλη η τουριστική δραστηριότητα της πόλης με cafes, ταβερνάκια και καταστήματα με παραδοσιακά και αναμνηστικά είδη να προσελκύουν τα πλήθη εδώ και πολλές δεκαετίες.
Σε κάποιο από αυτά θα συναντήσετε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου του 1831 δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. Μάλιστα, το σημάδι από τη σφαίρα που του αφαίρεσε τη ζωή είναι ακόμη ορατό.
Οι πιο ρομαντικοί θα απολαύσετε τη βόλτα, τον καφέ ή το φαγητό σας στην παραλιακή περαντζάδα της πόλης, με το Μπούρτζι στο φόντο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιβιβαστείτε στα γουστόζικα τρενάκια που αναχωρούν από το λιμάνι και σας ξεναγούν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση