GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλήθος πιστών στο σκήνωμα του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου

Πλήθος λαού και κλήρου από το Λασίθι, το Ηράκλειο αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη σπεύδουν  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ...


Πλήθος λαού και κλήρου από το Λασίθι, το Ηράκλειο αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη σπεύδουν  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ιεράπετρα Λασιθίου προκειμένου να προσκυνήσουν και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους ποιμενάρχη μακαριστό Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή την Πέμπτη το βράδυ σε ηλικία 64 χρονών βυθίζοντας στο πένθος στην Εκκλησία της Κρήτης, το ποίμνιο του και τους πιστούς.
Το σκήνωμα του εκλιπόντος ιεράρχη έφθασε αεροπορικώς από την Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και από εκεί το συνόδευσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, Ιεράρχες της Εκκλησίας του νησιού και κληρικοί στην Ιεράπετρα όπου πλήθος κόσμου και οι τοπικές αρχές το υποδέχθηκαν εκφράζοντας την θλίψη και την οδύνη τους για τον αδόκητο θάνατο του ποιμενάρχη ενώ το ίδιο βράδυ τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του.
Σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο το οποίο και θα επαναληφθεί και αύριο το πρωί ενώ στη 1:00 μετά το μεσημέρι αύριο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του αοιδίμου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου.
«Ο ενταφιασμός του σεπτού σκηνώματος του σεπτού Ιεράρχου θα λάβη χώραν έν τη κρύπτη του Επισκοπικού Ιερού παρεκκλησίου Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου, εν το προαυλίω χώρω του Επισκοπείου Ιεράπετρας» σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.
Στο μεταξύ τριήμερο πένθος έχουν κηρύξει τα δημοτικά Συμβούλια Ιεράπετρας και Σητείας Λασιθίου και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στα Δημοτικά κατάστημα και σε όλα τα Καταστήματα των Τοπικών Κοινοτήτων.
Επίσης αποφασίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας να μετατεθούν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου για την επόμενη εβδομάδα
Τέλος συνεχίζονται από φορείς του τόπου οι εκδόσεις ψηφισμάτων, ανακοινώσεων και συλλυπητηρίων για τον θάνατο του αοίδιμου Ιεράρχη στα οποία τονίζεται το ήθος η προσωπικότητα και το έργο του .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση