GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρήκαν σπίτι και δουλειά στον άστεγο που εντόπισε τη βόμβα στο Νιου Τζέρσεϊ - ΒΙΝΤΕΟ

Ανέλπιστη τύχη είχε ο Λι Πάρκερ, ο άστεγος που ανακάλυψε το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ελίζαμπε...


Ανέλπιστη τύχη είχε ο Λι Πάρκερ, ο άστεγος που ανακάλυψε το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ελίζαμπεθ, στο Νιου Τζέρσεϊ.


Ο Πάρκερ και ο φίλος του Ιβάν Γουάιτ, με τον οποίον ήταν μαζί εκείνη την ημέρα, έχουν πλέον μετατραπεί σε λαϊκούς ήρωες στις ΗΠΑ, αφού χάρη στην έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδρασή τους κατάφεραν να σώσουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων.





Μετά την ανάδειξη της ιστορίας των δύο αστέγων, ο 52χρονος Ντόναλντ Γκονσάλβες ενδιαφέρθηκε και ξεκίνησε μία καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων στο διαδίκτυο, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 28.000 δολάρια. Παράλληλα, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που φροντίζει αστέγους ενημέρωσε τον Πάρκερ ότι του βρήκε διαμέρισμα για να μείνει, ενώ μεγάλη αλυσίδα τροφίμων του πρόσφερε δουλειά.


Κι όμως, όλα ξεκίνησαν από… καθαρή τύχη. Όπως αναφέρει ο ίδιος στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, βρισκόταν σε τραγική κατάσταση. Ήταν άνεργος και άστεγος επί σειρά ετών και κουβαλούσε τα λιγοστά υπάρχοντά του σε μια πλαστική σακούλα.
Προσπαθώντας να κάνει κάτι για τη ζωή του, τηλεφώνησε σε μια αγγελία για φορτοεκφορτωτές και έκλεισε ραντεβού για την επόμενη μέρα. Όμως, δεν μπορούσε να πάει σ’ αυτή την κατάσταση. Έπρεπε να σουλουπωθεί λιγάκι και επίσης χρειαζόταν ένα σακίδιο για να μεταφέρει τα πράγματά του.
Έτσι, όταν είδε το σακίδιο πάνω στο κάδο απορριμμάτων, το θεώρησε «κάτι σαν θεϊκή επέμβαση» αναφέρει στην εφημερίδα.


«Πήρα το σακίδιο και περπάτησα λίγα μέτρα, μέχρι που σκέφτηκα να κοιτάξω τι έχει μέσα. Το άνοιξα και αντίκρισα αυτή τη μάζα με τα καλώδια συνδεδεμένα με την αυτοσχέδια βόμβα».
Οι δύο άνδρες τρόμαξαν, παρόλα αυτά αντέδρασαν ψύχραιμα. Πήγαν και άφησαν το σακίδιο σε ένα απομακρυσμένο σημείο, για να μην κινδυνεύσει κόσμος, και έτρεξαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία.


«Είμαι πολύ ευχαριστημένος διότι δεν χτύπησε κανείς. Ήρωας; Όχι βέβαια. Απλώς έκανα το σωστό», δήλωσε ο Λι Πάρκερ,βλέποντας τη ζωή του να αλλάζει μέσα σε μερικά 24ωρα.

Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση