GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης η συνάντηση Παππά και νέων καναλαρχών

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, θα έχου...


Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα διαδικαστικά βήματα, θα έχουν σήμερα Δευτέρα, στις 3 μ.μ. ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Η συνάντηση θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Η μαραθώνια διαδικασία της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ύστερα από 66 ολόκληρες ώρες. Κερδισμένοι αναδείχθηκαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Αντέννα και οι επιχειρηματίες Ιωάννης Καλογρίτσας και Βαγγέλης Μαρινάκης.
Οι «χαμένοι» της δημοπρασίας Alpha, Epsilon, Star και ο Ιβάν Σαββίδης.
 Όσο για τους αυτούς που κατοχύρωσαν την άδεια, σύφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», τις επόμενες 90 ημέρες θα ακολουθηθούν τα εξής βήματα:
1. Πρακτικό: Το συντάσσει η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού και σε αυτό περιέχονται τα αποτελέσματα της κάθε φάσης με την ανάδειξη του προσωρινού υπερθεματιστή
2. Πίνακας Επιλαχόντων: Ταξινομούνται σε φθίνουσα σειρά βάσει της υψηλότερης προσφοράς όλων των φάσεων που υπέβαλαν
3. Έλεγχος πόθεν έσχες: Η Επιτροπή διενεργεί έλεγχο της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διαθέσουν για την απόκτηση αδειών οι πλειοδότες. Ο έλεγχος ολοκληρώνεται εντός πέντε ημερών και γίνεται με βάση τα ήδη κατατεθέντα δικαιολογητικά, αν και η Επιτροπή μπορεί να ζητήσει και πρόσθετα.
4. Επιλαχόντες: Σε περίπτωση που κάποια οικονομική προσφορά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κάποιον πλειοδότη, τη θέση του παίρνει ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον πίνακα επιλαχόντων. Γίνεται και πάλι έλεγχος πόθεν έσχες
5. Έγκριση πλειοδοτών: Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό με τους τελικούς πλειοδότες κι αυτό υπογράφεται από τον ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο
6. Η καταβολή του τιμήματος: Γίνεται σε τρεις ισόποσες δόσεις με τραπεζικές επιταγές σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου. Η πρώτη εντός 15 ημερών από την ανακήρυξη των πλειοδοτών, η δεύτερη εντός 12 μηνών και η Τρίτη εντός 24 μηνών από τη χορήγηση της άδειας.
7. Κακοπληρωτές: Αν κάποιος πλειοδότης δεν καταβάλλει την πρώτη δόση εντός της προθεσμίας κηρύσσεται έκπτωτος, η εγγυητική επιστολή του καταπίπτει και τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης, βάσει του πίνακα επιλαχόντων
8. Ανακήρυξη πλειοδοτών: Ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και του υπουργού Επικρατείας
9. Χορήγηση αδειών: Γίνεται με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εντός 90 ημερών από την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος. Εντός 60 ημερών επιστρέφονται στους μειοδότες υποψηφίους οι εγγυητικές επιστολές.
Αγωνία για τους εργαζόμενους σε Alpha - Star - Epsilon
Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, λίγο πριν ξεκινήσει η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, «τα κανάλια τα οποία δεν θα εξασφαλίσουν άδεια μετά από μία μεταβατική περίοδο μάξιμουμ 90 ημερών θα σταματήσουν να εκπέμπουν».
Αυτό σημαίνει πως με την παρέλευση του διαστήματος αυτού κι εφόσον γίνει οριστικοποίηση των υπερθεματιστών των αδειών, τότε μέσα σε 90 μέρες το σήμα των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA και η λειτουργία τους να τερματιστεί.
Όσο για τους εκατοντάδες εργαζόμενους, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως κανένας δεν θα μείνει στο δρόμο, καθώς εκτιμά ότι «οι θέσεις εργασίας θα είναι περισσότερες από τις υπάρχουσες παρότι είναι μικρότερος ο αριθμός των καναλιών».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του STAR στη δημοπρασία, Κάρολος Αλκαλάι, κατά την έξοδό του από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης τόνισε πως «η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι είναι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».
Ανακοίνωση, επίσης, εξέδωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, ο οποίος επισημαίνει ότι πρόκειται για μια υγιή επιχείρηση που είναι συνεπής προς τις φορολογικές της υποχρεώσεις και τονίζει ότι θα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο στην Ελλάδα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να διαφυλάξει τα δικαιώματά της.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη άφησε και ο Δημήτρης Κοντομηνάς έστειλε ένα e-mail στο οποίο κάνει λόγο για δικαίωση.
Το μήνυμα του κ. Κοντομηνά αναφέρει: «Ο Όμιλος ALPHA, με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του, έχει κατακτήσει την κορυφή δίνοντας πάντα πολλές και σκληρές μάχες. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα σε πείσμα όσων θα ήθελαν να δουν τον πρώτο σε τηλεθεάσεις, αξιοπιστία και εγκυρότητα σταθμό να κλείνει. Ο ALPHA είναι οικονομικά ο πιο υγιής και διάφανος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας και η πορεία του δεν τελειώνει εδώ. Τα όπλα στην φαρέτρα του είναι πολλά και η δικαίωση θα έρθει σύντομα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, θερμά, για τα μηνύματα αγάπης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Ενωμένοι, όπως πάντα, συνεχίζουμε. Δημήτρης Κοντομηνάς».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση