GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλεξάνδρεια: Αρνούνται τα προσφυγόπουλα στα σχολεία όλοι οι σύλλογοι γονέων...

Τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στο ενδεχόμενο φοίτησης των παιδιών προσφύγων στις αίθουσες των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αλε...


Τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν στο ενδεχόμενο φοίτησης των παιδιών προσφύγων στις αίθουσες των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, γνωστοποιούν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων των σχολικών μονάδων του Δήμου.
Σε επιστολή, που κοινοποιούν στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας, τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρειας και τους βουλευτές του Νομού Ημαθίας, οι πρόεδροι των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας αναφέρουν:
«Κατόπιν αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και των επτά (7) Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολειών της πόλης μας, σας γνωστοποιούμε την πλήρη αντίθεσή μας στην φοίτηση των προσφύγων στα σχολικά κτίρια μας».
«Η απόφασή μας αυτή πάρθηκε καθαρά και μόνο για λόγους υγιεινής, καθώς κανείς από τους αρμόδιους δεν μπορεί να μας πείσει ότι θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για την διασφάλιση των παιδιών μας, ιδίως όταν υπάρχουν και άλλες εφικτές λύσεις (ήδη ελεύθερες σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας που θα μπορούσαν κάλλιστα να φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα)», διευκρινίζουν.
Οι γονείς προτείνουν ακόμα τα 60 παιδιά προσφύγων από το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή (στρατόπεδο 722) να κάνουν μάθημα σε αίθουσες του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας.
Τι απαντά η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
«Την εκπαιδευτική πολιτική την καθορίζει το υπουργείο, οι Σύλλογοι Γονέων δεν έχουν θεσμική αρμοδιότητα πώς θα εφαρμοστεί η εκπαιδευτική πολιτική. Επιπλέον, δεν κατανοούμε αυτές τις αντιδράσεις, από τη στιγμή που έχουν διευκρινιστεί τα ζητήματα της υγιεινής και όταν έχουν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις ότι τα παιδιά πρόσφυγες, που θα πάνε στα σχολεία, θα έχουν εμβολιαστεί, θα έχουν το κίτρινο βιβλιάριο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.
Γνωστοποίησε μάλιστα ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση απορρίπτει και δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στην εισήγησή της προς τον υπουργό Παιδείας, την εναλλακτική πρόταση για το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας. «Έχει αποφασιστεί ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σε σχολεία που λειτουργούν, με την προοπτική όσα από αυτά μείνουν στη χώρα, να ενταχθούν αργότερα πλήρως στις σχολικές μονάδες αυτές», διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση