GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύρινος εφιάλτης στη Θάσο! Κάηκαν σπίτια και απειλούνται οικισμοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Θάσο όπου η φωτιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζ...


Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Θάσο όπου η φωτιά να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους από τις φλόγες.
Με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροπλάνα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς που έκαιγε ανεξέλεγκτα όλο το βράδυ.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας  βρίσκονται στο νησί και αναμένεται να συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.
Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας: Η φωτιά στη Θάσο έχει διασπαστεί σε πάρα πολλά μέτωπα 
«Η φωτιά είναι εκτεταμένη, έχει διασπαστεί σε πάρα πολλά μέτωπα και δυστυχώς σε δύο περιοχές έχουμε καμένα σπίτια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
«Όλο το βράδυ υπήρξε μία διαχείριση ώστε να μην μπορέσει να επεκταθεί, να μην μπορέσει να ξεπεράσει κάποια όρια η φωτιά και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό επιτεύχθηκε» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Επικοινωνία του Παυλόπουλου με τον δήμαρχο της Θάσου
Στο μεταξύ τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Θάσου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τα μεσάνυχτα με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών και την πορεία των έργων κατάσβεσης και τόνισε ότι από τη θέση του θα εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος κίνδυνος που έχει πλήξει το νησί. Ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε τον Ιούνιο το νησί της Θάσου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων αεροπόρων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται στον Πρίνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση