GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Κύπρο!

Κατά πλειοψηφία, η κυπριακή Βουλή τροποποίησε χθες το Σύνταγμα, με τη διαγραφή της παραγράφου δύο του άρθρου επτά, που προέβλεπε τη δυν...


Κατά πλειοψηφία, η κυπριακή Βουλή τροποποίησε χθες το Σύνταγμα, με τη διαγραφή της παραγράφου δύο του άρθρου επτά, που προέβλεπε τη δυνατότητα επιβολής της θανατικής ποινής δια νόμου, στις περιπτώσεις φόνου εκ προμελέτης, έσχατης προδοσίας, πειρατείας κατά το διεθνές Δίκαιο και αδικήματος τιμωρούμενου δια ποινής θανάτου, σύμφωνα με τον στρατιωτικό ποινικό νόμο.
Η τροποποίηση τέθηκε σε ψηφοφορία και πέρασε με 49 ψήφους υπέρ και αποχή των δύο βουλευτών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ).
Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, σημείωσε ότι το κόμμα απείχε από την ψηφοφορία, γνωρίζοντας ότι «η αλλαγή ήταν καθαρά συμβολική, αφού δεν υπάρχει νομοθεσία που να προβλέπει τη θανατική ποινή για οποιοδήποτε αδίκημα».
Πρόσθεσε ότι η Βουλή θα πρέπει να μπορεί μελλοντικά, εάν το θελήσει και το εγκρίνει, να επιβάλει τη θανατική ποινή για εσχάτη προδοσία, εν καιρώ πολέμου.
Σημειώνεται ότι η κυπριακή Δημοκρατία αντιτίθεται, ως θέμα αρχής, στη θανατική ποινή, η οποία δεν έχει εφαρμοσθεί στην πράξη από το 1962.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση