GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε και σε ποιες περιοχές χτυπάει το κύμα κακοκαιρίας

Ακραία μεταβολή του καιρού ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες της Tρίτης και από τα δυτικά, με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδε...


Ακραία μεταβολή του καιρού ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες της Tρίτης και από τα δυτικά, με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς βόρειους ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Τετάρτη

Όλες οι προαναφερθείσες περιοχές κατά διαστήματα και κυρίως η ανατολική ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής)

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρους όμβρους, με πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου εκεί είναι πιθανόν τις πρωινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η πρόσκαιροι όμβροι..

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στο Θερμαϊκό βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς βροχές στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3-5 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά όπου τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο 4-6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 3-5 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση