GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακούστε το πιο χαρούμενο τραγούδι του κόσμου, σύμφωνα με την επιστήμη

Θα περίμενες η επιστήμη να ασχοληθεί με το πεντάγραμμο και να σου αποδείξει ποιο είναι το πιο χαρούμενο τραγούδι στον κόσμο; Λοιπόν, το...


Θα περίμενες η επιστήμη να ασχοληθεί με το πεντάγραμμο και να σου αποδείξει ποιο είναι το πιο χαρούμενο τραγούδι στον κόσμο; Λοιπόν, το έπραξε και η απάντηση είναι το "Don’t Stop Me Now" των Queen.
"Tonight I'm gonna have myself a real good time /I feel alive and the world I'll turn it inside out - yeah (...) /Don't stop me now...", λένε οι γεμάτοι αισιοδοξία και ενέργεια στίχοι του και οφείλετε να το ακούσετε αν θέλετε την ευτυχία.

Ο νευροεπιστήμονας Jacob Jolij μελέτησε πάνω από 126 τραγούδια των τελευταίων 50 χρόνων, ζητώντας παράλληλα και τη γνώμη των Βρετανών από τους οποίους ζήτησε να διαλέξουν το αγαπημένο τους κομμάτι που τους έφερνε ψυχική ανάταση.

Ο Jolij μελέτησε το ρυθμό των τραγουδιών που κάνουν τον ακροατή να αισθανθεί καλύτερα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ρυθμός είναι σημαντικά υψηλότερος από ένα μέσο ποπ τραγούδι. Ενώ ο μέσος ρυθμός ενός ποπ κομματιού είναι περίπου 118 beat το λεπτό, τα τραγούδια της "ευτυχίας" είχαν μέσο ρυθμό περίπου 140-150 beat το λεπτό.

Το "Don’t Stop Me Now", επέλεξε και η πλειονότητα όσων ερωτήθηκαν (τα 2/3).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση