GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ, με διαφωνίες, η πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις άδειες!

Η κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τ...


Η κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου , με πρόεδρο τον κ. Νίκο Σακελλαρίου θα διασκεφθούν εξετάζοντας όλα τα επιχειρήματα που προβάλουν τα νομικά επιτελεία των καναλιών που βρίσκονται σε λειτουργία.

Τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δύο: Εάν αρμόδιο για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών είναι μόνο το ΕΣΡ και όχι ο υπουργός Επικρατείας, αλλά και η συνταγματικότητα της χορήγησης 4 και μόνο τηλεοπτικών αδειών.

Τελικά για περίπου μία ώρα, χρόνος ελάχιστος για την κατάληξη σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, συνεδρίασε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διακοπή οφείλεται σε διαφωνία μεταξύ των μελών της Ολομέλειας.


Σύμφωνα με πηγές, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών. Ο πρόλογος αυτός θεωρήθηκε από μέλη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών.

Η αντιπαράθεση που ακολούθησε φαίνεται πως οδήγησε στη λήξη της διάσκεψης πριν καλά καλά ξεκινήσει.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν πότε θα συγκληθεί εκ νέου η διάσκεψη των ανώτατων δικαστών για να αποφανθούν σχετικά με την συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα χρειαστούν περισσότερες από μια διασκέψεις προκειμένου οι δικαστές να καταλήξουν στην τελική τους κρίση καθώς τα θέματα που τίθενται δεν αφορούν μόνο τις συνταγματικές επιταγές αλλά επεκτείνονται και σε ζητήματα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τα οποία είναι μάλλον δύσκολο να επιλυθούν και να απαντηθούν σε μία μόνο συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο 24ωρα ο πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε, όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από επιχειρηματικά σχήματα σε βάρος της απόφασης του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου για την ανακήρυξη των υποψηφίων που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενώ ένα ακόμη πακέτο προσφυγών αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Οκτωβρίου.

1 σχόλιο

  1. ΔΙΑ...ΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ?
    ==========================
    Δεν πρόλαβε να αρχίσει
    ==========================
    Ασθενής ο Διώτης διακοπή στη δίκη
    ==================================
    Για τις 5 Οκτωβρίου 2016 διέκοψε λόγω ασθενείας η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ΙΩάννη Διώτη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, Υπόθεση που αφορά τους χειρισμούς του στην υπόθεση η της λίστας Λαγκάρντ.
    Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισε η υπεράσπιση του πρώην εισαγγελικού λειτουργού, ο Ιω. Διώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ζάλης, αστάθειας και άλλων ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι
    ιατρικές εξετάσεις του, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η αιτία πρόκλησής τους.
    Τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για ολιγοήμερη διακοπή ώστε να επανεκτιμήσουν τα νέα δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να ξεκινήσουν ή όχι την εκδίκαση της υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση