GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεατρική βόμβα: Πατεράκη και Πιττακή στο «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του Βασίλη Μπουζιώτη Αυτή κι αν είναι σημαντικότατη θεατρική είδηση! Η σπουδαία Ρένη Πιττακή ετοιμ...


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του Βασίλη Μπουζιώτη
Αυτή κι αν είναι σημαντικότατη θεατρική είδηση! Η σπουδαία Ρένη Πιττακή ετοιμάζεται να...παντρέψει σκηνικά τις δυνάμεις της με την σημαντική Ρούλα Πατεράκη και αυτή τους η συνεύρεση είναι αναμφισβήτητα από τους πιο δυνατούς άσσους της σεζόν.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου οι δύο κυρίες του θεάτρου μας θα συμπρωταγωνιστήσουν στο δυνατό έργο «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν;» που μας σύστησαν κινηματογραφικά η Μπέτι Ντέιβις και η Τζόαν Κρόφορντ το 1962. Πολλοί ως σήμερα ήθελαν να «κλείσουν» τα απαιτητικά δικαιώματά του για τη χώρα μας,χωρίς να τα καταφέρουν και όπως «αλίευσα»το πέτυχε ο «δαιμόνιος» Γιώργος Λυκιαρδόπουλος που ετοιμάζεται να το παρουσιάσει στο θέατρο «Σφενδόνη» με σκηνοθέτη τον ανερχόμενο Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.
Η πρεμιέρα της υποσχόμενης δουλειάς προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο και οι δύο σπουδαίες θεατρίνες μας καλούνται να γίνουν οι ηρωίδες του ψυχολογικού θρίλερ που…έγραψε ιστορία!
Ο λόγος για τις Μπέιμπι Τζέιν Χάτσον και την Μπλανς Χάτσον,δυο αδελφές που μένουν μαζί σε μια ρημαγμένη έπαυλη του Χόλυγουντ με ζωντανές τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Η πρώτη υπήρξε παιδί θαύμα και αστέρι της επιθεώρησης, αλλά δεν κατάφερε να έχει την ίδια επιτυχία μετά την ενηλικίωσή της και η δεύτερη υπήρξε μεγάλο αστέρι του Χόλιγουντ που αναγκάστηκε να αποσυρθεί στο μεταίχμιο της δόξας λόγω ενός ατυχήματος που την άφησε ανάπηρη και για το οποίο θεωρήθηκε υπεύθυνη η Μπέιμπι Τζέιν. Μετά το ατύχημα που άφησε τη Μπλανς καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα, η αντιζηλία μεταξύ των δυο αδελφών λαμβάνει ομηρικές διαστάσεις καθώς η Τζέιν άρχισε σιγά σιγά να τρελαίνεται και να έχει τον έλεγχο πάνω στη ζωή της αδελφής της. Όταν η Τζέιν πληροφορείται ότι η αδελφή της σκοπεύει να την κλείσει σε ψυχιατρική κλινική, καταστρώνει σχέδιο εξόντωσης της Μπλανς. Δεν ξέρει όμως ότι η Μπλανς κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που έχει να κάνει με τα πραγματικά γεγονότα του ατυχήματός της, το οποίο όταν βγει στην επιφάνεια πρόκειται να προκαλέσει τραγικές αλλαγές στη συμπεριφορά της Τζέιν.
Κερασάκι στην τούρτα. Σου έχω και θεϊκό παρασκήνιο! Το συγκεκριμένο έργο ήθελαν πολύ να το ανεβάσουν τη δεκαετία του’80 η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τη Τζένη Καρέζη και ενώ είχαν κάνει θερμότατες συζητήσεις το ανέβασμα «πάγωσε» γιατί ήθελαν και οι δύο να ανέβει στο δικό τους θέατρο κι όχι στο άλλο! Η Αλίκη επέμενε για το «Αλίκη»της και η Τζένη φυσικά για το «Αθήναιόν»της. Ήταν,μου λένε, και οι δύο ενθουσιασμένες που θα «πάντρευαν» τις δυνάμεις τους και θα…έριχναν την θεατρική Αθήνα, αλλά «σκάλωσαν» στο θέμα «που θα παίξουμε».
Εκείνη κι εκείνη συζήτησαν και αργότερα να συνενώσουν τις δυνάμεις τους στην «Μαρία Στιούαρτ» αλλά τις πρόλαβε η ασθένεια της Καρέζη…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση