GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυσαρέσκεια προκαλούν στο ΣτΕ τα σχόλια Τσίπρα για τις άδειες

Δυσαρέσκεια στους κόλπους της δικαιοσύνης προκάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέ...


Δυσαρέσκεια στους κόλπους της δικαιοσύνης προκάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν πρόκειται να ακυρώσει με απόφαση του τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αν και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, πηγές από το Ανώτατο Δικαστήριο σχολίαζαν πως «κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και τα δημοσιά πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων. Η έκδοση από το ΣτΕ συγκεκριμένων αποφάσεων στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, δεν προδικάζει και την απόφαση στις κύριες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Τότε κρίθηκε η αναγκαιότητα για παροχή προσωρινής προστασίας και δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας αλλά και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί στις κύριες προσφυγές».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την διάσκεψη των δικαστών της Ολομέλειας του ΣτΕ οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν για την συνταγματικότητα ή όχι του επίμαχου νόμου.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συζητηθούν στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί για το θέμα των αδειών.

Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αναβληθεί αυτεπάγγελτα από τον εισηγητή σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου η συζήτηση κάποιων από τις «δεύτερης γενιάς» προσφυγές που είχαν κατατεθεί για το θέμα των αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση