GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τραμπ κατηγορεί τις γυναίκες για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο στρατό

Με κύρια θέματα τις γυναίκες στο στρατό αλλά και τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον διασταύρωσα...


Με κύρια θέματα τις γυναίκες στο στρατό αλλά και τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους σε τηλεοπτική εκπομπή, στην τελική ευθεία πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Θεματική της εκπομπής ήταν τα θέματα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας για τους Αμερικανούς.

Σάλο προκάλεσε η θέση του Τραμπ ότι η υπηρεσία των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις, είναι αιτία των σεξουαλικών επιθέσεων που δέχονται. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών είχε κάνει το σχετικό σχόλιο ήδη από το 2013, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter. “26.000 μη δημοσιοποιημένες σεξουαλικές επιθέσεις στο στρατό και μόνο 238 καταδίκες. Τι περιμένουν αυτές, οι διάνοιες, όταν βάζουν τους άντρες μαζί με τις γυναίκες;” είχε αναρωτηθεί στην ανάρτησή του στο Twitter o Τραμπ.

Ο συντονιστής του χθεσινοβραδινού "τηλε-αγώνα" (ώρα Αμερικής) στο NBC, Ματ Λάουερ, ρώτησε τον Τραμπ σχετικά με την ανάρτησή του κι εκείνος την υποστήριξε ανοιχτά. “Νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστό. Όχι να βγάλουμε τις γυναίκες από στρατό, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Το πρόβλημα είναι ότι κανένας δε διώκεται ποινικά,” τόνισε ο Τραμπ.

Η απόσταση που χωρίζει τους δύο προεδρικούς υποψηφίους έγινε φανερή, στο ζήτημα της αντιμετώπισης της απειλής του Ισλαμικού Κράτους σχολιάζει το CNN.

Η Κλίντον τόνισε ότι η ήττα των τζιχαντιστών αποτελεί τον “υψηλότερο στόχο της, κατά της τρομοκρατίας,” δίνοντας έμφαση στη χρήση αεροπορικής ισχύος, αλλά και στην αξιοποίηση συμμαχιών περιφερειακού τύπου, στη διεθνή μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση